Header background

Aan de slag! Video: De 3 thema's van leefstijl als medicijn

Katinka Schippers

18 december 2023

leestijd 3 minuten

In de rubriek Aan de slag! delen we oefeningen, work-outs en breinprikkelende trainingen waar jij meteen mee aan de slag kunt gaan. Want het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben, ook als het even wat minder gaat, is wel zo lekker toch?  

De komende weken nemen we je mee in de wondere wereld van onze gezondheid in de videoserie Leefstijl als medicijn. Waarom doen wij mensen wat we doen? Wat werkt wel en wat werkt niet? En waarom is een gezonde leefstijl zo belangrijk?

Recept voor gezonder leven

Het recept voor gezond leven is gebaseerd op drie thema’s. De thema’s zijn bewezen in onderzoek, maar ook in de praktijk, bijvoorbeeld in de Blue Zones. Dit zijn plekken op de wereld waar mensen relatief lang en gezond leven en maar liefst 15 jaar minder chronische aandoeningen hebben in hun leven. De twee belangrijkste pijlers zijn actief, fit en sterk blijven en je lichaam voeden met voedzaam eten. Uit onderzoek komt ook een derde pijler naar voren: mentale veerkracht. 

Kijk en leer!

Hoe dat precies zit, ontdek je in de laatste video uit deel 1: Het Keerpunt voor de Homo Sapiens.

 

Over de serie

Op sociale media vliegen de snelle oplossingen voor een gezonder leven je om de oren, maar trap je daar in, dan kom je al snel van een koude kermis thuis. Je leefstijl aanpassen, dat kost namelijk tijd. Het gaat, net als met leren lopen, met vallen en opstaan. Omdat er nogal wat wilde, en onjuiste theorieën rondgaan op het wijde web, wil de internationale stichting New Health* gezondheidskennis delen gebaseerd op de richtlijnen van betrouwbare organisaties zoals de Gezondheidsraad en de World Health Organisation (WHO). Want, zo stellen ze, kennis hebben en bewust zijn van een gezonde leefstijl, is de basis van een gezond leven, een langer leven en een hogere leefkwaliteit. En zo is het!

Wil je weten hoe het met jouw leefstijl is gesteld? Doe dan de gratis Leefstijlscan

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.