Header background

Aan de slag! Video: Het keerpunt voor de homo sapiens

Katinka Schippers

18 december 2023

leestijd 3 minuten

In de rubriek Aan de slag! delen we oefeningen, work-outs en breinprikkelende trainingen waar jij meteen mee aan de slag kunt gaan. Want het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben, ook als het even wat minder gaat, is wel zo lekker toch?  

De komende weken nemen we je mee in de wondere wereld van onze gezondheid in de videoserie Leefstijl als medicijn. Waarom doen wij mensen wat we doen? Wat werkt wel en wat werkt niet? En waarom is een gezonde leefstijl zo belangrijk?

Gezondheidskennis

We hebben nooit echt geleerd over de voordelen van gezonde voeding, actief blijven en zorgen voor onze mentale gezondheid. Toch is die kennis wel beschikbaar. Als we meer kennis over actief leven, gezonde voeding en mindset hebben, dan kunnen we het risico op chronische ziekten beperken met 50 tot 85 %. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft 90 % van alle Europeanen een gebrek aan gezondheidsvaardigheden om gezonde keuzes te kunnen maken. En dat is precies de reden waarom Stichting Nieuwe Gezondheid videoseries heeft gemaakt om die kennis over te dragen. Met als doel een keerpunt te creëren.

Kijk en leer!

Bekijk wat het keerpunt is in dit achtste hoofdstuk van het eerste deel: Het Keerpunt van de Homo Sapiens.

Over de serie

Op sociale media vliegen de snelle oplossingen voor een gezonder leven je om de oren, maar trap je daar in, dan kom je al snel van een koude kermis thuis. Je leefstijl aanpassen, dat kost namelijk tijd. Het gaat, net als met leren lopen, met vallen en opstaan. Omdat er nogal wat wilde, en onjuiste theorieën rondgaan op het wijde web, wil de internationale stichting New Health* gezondheidskennis delen gebaseerd op de richtlijnen van betrouwbare organisaties zoals de Gezondheidsraad en de World Health Organisation (WHO). Want, zo stellen ze, kennis hebben en bewust zijn van een gezonde leefstijl, is de basis van een gezond leven, een langer leven en een hogere leefkwaliteit. En zo is het!

Wil je weten hoe het met jouw leefstijl is gesteld? Doe dan de gratis Leefstijlscan

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.