Header background

Podcast: Cocky Hoogeveen over voeten als fundament voor hoe jij je voelt

Kim de Bis

18 december 2023

leestijd 50 minuten

Cocky Hoogeveen is podoposturaal therapeut en medeoprichter van Voeten Training. Net als bij een auto waarbij de wielen goed uitgelijnd moeten zijn om goed te kunnen rijden, is de stand van de voeten volgens haar enorm belangrijk voor het functioneren van de rest van het lichaam.

Vaak zijn verschillende klachten in het lichaam te herleiden tot de stand van de voeten en andersom. Bij klachten in het lichaam wordt volgens Cocky nog steeds te weinig gekeken naar de mogelijke oorzaak. Namelijk de voeten die het fundament van het lichaam zijn.

In deze aflevering gaat Kim met haar in gesprek over je voeten als fundament voor hoe jij je voelt. Aan bod komen de volgende onderwerpen:
- Ontdek hoe voeten het fundament vormen van je lichaam en hoe goed jij je voelt
- Leer hoe je jouw voeten het beste kunt verzorgen
- En weet hoe om te gaan met voetklachten

Over de podcast

Met de GZ-Plein podcast ‘Positieve gezondheid in jouw leven’ inspireren we je met verhalen, interviews, tips en tricks zodat jij op een positieve manier naar je gezondheid leert kijken en je veerkracht een megaboost kan geven. De podcast is te beluisteren in jouw favoriete podcast kanaal of hieronder via GZ-Plein.

Veel luisterplezier! 

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Lees5 minuten

Zo zit dat: waarom goede vrienden je gezond houden

Wist je dat jouw vriendschappen invloed hebben op hoe je je voelt? Wanneer je vrienden hebt bij wie je je fijn voelt en met wie je alles kunt bespreken, helpt dit bij een goede gezondheid. Maar hoe werkt dit precies?

Lees5 minuten

Zo zit dat: mediagebruik van kinderen, hoe ga je daar als ouder mee om?

Als ouder ben jij de belangrijkste influencer van je kind. Je kind kopieert al jouw gedrag. Dus ook je gebruik van schermen en media. Met deze tips weet je hoe je daar als ouder mee om kunt gaan.

Lees8 minuten

Mijn verhaal: Daniëlle heeft dagelijks buikpijn maar laat dat haar leven niet bepalen

Chronisch zieke Daniëlle Verweij (24) is fitnesstrainer en voedingsconsulent: ‘Ik laat ziekte niet mijn leven bepalen’. In plaats daarvan specialiseerde ze zich in gezondheid: om zichzelf en anderen te kunnen helpen.