Header background

Podcast: Marieke Roskam over paardencoaching

Kim de Bis

15 februari 2024

leestijd 70 minuten

In de nieuwste aflevering van Positieve gezondheid in jouw leven gaat Kim de Bis in gesprek met Marieke Roskam. 

Zo'n 4 jaar geleden begon zij een eigen onderneming in o.a. coaching met paarden. Dit avontuur begon ze nadat ze zelf kennismaakte met paardencoaching. In een periode waar Marieke letterlijk tot stilstand gebracht werd door stress, burn-out klachten en normale dagelijkse dingen haar al teveel waren. Door paardencoaching heeft ze stukken weten te transformeren. Paarden laten je namelijk zien, voelen en ervaren wanneer je niet in verbinding bent met jezelf.

In deze aflevering bespreken we:

- Wat paardencoaching inhoudt
- Voor wie het is
- Hoe paarden kunnen helpen bij het bewust worden van patronen
- Het doorgronden van diepgewortelde obstakel
- Hoe deze ervaring kan leiden tot blijvende verandering in je leven

Over de podcast

Met de GZ-Plein podcast 'Positieve gezondheid in jouw leven' inspireren we je met verhalen, interviews, tips en tricks zodat jij op een positieve manier naar je gezondheid leert kijken en je veerkracht een megaboost kan geven. De podcast is te beluisteren in jouw favoriete podcast kanaal of hieronder via GZ-Plein.

Veel luisterplezier! 

 

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Podcast: Plan je fit met huisarts Stefan van Rooijen

In deze aflevering gaat Kim de Bis in gesprek met Dr. Stefan van Rooijen, ook wel bekend als huisarts Stefan op social media. Zijn doel is om kennis te delen waarmee gezond leven leuk en jouw nieuwe gewoonte wordt.

Podcast: De pure kracht in jezelf ontketenen met Rianne de Jong

In de deze aflevering van Positieve gezondheid in jouw leven, gaat Kim de Bis in gesprek met Rianne de Jong, fotograaf en kunstenaar. Ze maakt met haar project Ware Helden een collectie foto's om zo de weergaloze powervrouw die in je zit te ontketenen.

Podcast: Huub Lomans over anders kijken naar labels

In de nieuwste aflevering van Positieve gezondheid in jouw leven, gaat Kim de Bis in gesprek met Huub Lomans, psycholoog en therapeut met een unieke benadering. Hij focust op wie jij bent achter het label of hokje waar je in zit.