Header background

Podcast: Stephan Hermsen over omgaan met depressies

Kim de Bis

16 november 2023

leestijd 60 minuten

Stephan Hermsen is zo'n 20 jaar werkzaam in de zorg. Hij is directeur bij zorgorganisatie Provico en daarnaast ook trainer in positieve gezondheid. Hij heeft meerdere depressie meegemaakt.

In de podcast deelt hij zijn persoonlijke verhaal over het omgaan met en accepteren daar van. Hij vertelt over hoe het gedachtegoed van positieve gezondheid hem helpt om de zin van het leven helder te krijgen en zich te richten op dat wat belangrijk is voor hem. 

In deze aflevering gaan we het hebben over zijn ervaring met depressies. Aan bod komt:

  • Stephan zijn persoonlijke ervaring.
  • Het belang van taboes doorbreken.
  • Tips om de regie over je eigen leven te houden.

Over de podcast

Met de GZ-Plein podcast ‘Positieve gezondheid in jouw leven’ inspireren we je met verhalen, interviews, tips en tricks zodat jij op een positieve manier naar je gezondheid leert kijken en je veerkracht een megaboost kan geven. De podcast is te beluisteren in jouw favoriete podcast kanaal of hieronder via GZ-Plein.

Veel luisterplezier! 

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Kijk15 minuten

Aan de slag! Minicollege Erik Scherder over hoe slaap werkt in je hersenen

Slaap is als een magische oplaadbeurt voor je hele lijf. Erik Scherder legt in dit minicollege van Max uit hoe je brein werkt als je slaapt.

Lees5 minuten

Zo zit dat: mediagebruik van kinderen, hoe ga je daar als ouder mee om?

Als ouder ben jij de belangrijkste influencer van je kind. Je kind kopieert al jouw gedrag. Dus ook je gebruik van schermen en media. Met deze tips weet je hoe je daar als ouder mee om kunt gaan.

Lees8 minuten

Mijn verhaal: Daniëlle heeft dagelijks buikpijn maar laat dat haar leven niet bepalen

Chronisch zieke Daniëlle Verweij (24) is fitnesstrainer en voedingsconsulent: ‘Ik laat ziekte niet mijn leven bepalen’. In plaats daarvan specialiseerde ze zich in gezondheid: om zichzelf en anderen te kunnen helpen.