Header background

Podcast: Cindy Wijman over pesten en gepest worden

Kim de Bis

13 maart 2024

leestijd 60 minuten

In de nieuwste aflevering van Positieve gezondheid in jouw leven, gaat Kim de Bis in gesprek met Cindy Wijman. Zij werd als kind gepest en kampt ruim 25 jaar met de gevolgen. Nu helpt ze zelf pestslachtoffers door ze te coachen op onder andere zelfvertrouwen.

In de podcast duiken ze in het onderwerp 'Bouwen aan je zelfvertrouwen bij pesten' en bespreken ze Cindy's persoonlijke verhaal. Cindy deelt tips over zelfvertrouwen, assertiviteit en hoe om te gaan met pesten. Luister mee voor inzichten en praktische stappen zodat je sterker kunt staan in deze uitdagende situatie.

Over de podcast

Met de GZ-Plein podcast 'Positieve gezondheid in jouw leven' inspireren we je met verhalen, interviews, tips en tricks zodat jij op een positieve manier naar je gezondheid leert kijken en je veerkracht een megaboost kan geven. De podcast is te beluisteren in jouw favoriete podcast kanaal of hieronder via GZ-Plein.

Veel luisterplezier! 

Meer over pesten

Contentcreator Rosanne sprak Cindy eerder voor de rubriek Mijn Verhaal op GZ-Plein. Het uitgebreide interview kun je hier lezen. Ieder mens heeft het op welke manier dan ook wel eens meegemaakt. Je bent zelf gepest, of je hebt iemand gepest, misschien heb je wel iemand gepest zien worden. Wat zijn de gevolgen van pesten, waarom pesten we eigenlijk, en wat kan je er tegen doen? Dat lees je in dit blog. Ingrid werd gepest op het werk en deelt haar persoonlijke verhaal in deze podcast van InTalk. 

Heb jij ervaring met pesten? Deel gerust jouw ervaring in een reactie. Dat kan ook anoniem. Hoe heb jij geleerd om te gaan met pesten? Erover praten helpt! 

 

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Mijn verhaal: Ingrid over pesten op het werk

In samenwerking met InTalk luisteren we naar het verhaal van Ingrid over pesten op het werk.

Pesten: je bent niet alleen

Wat zijn de gevolgen van pesten, waarom pesten we eigenlijk, en wat kan je er tegen doen?

Mijn verhaal: Cindy werd gepest en helpt nu zelf pestslachtoffers

Cindy Wijman (39) werd als kind gepest. Nu helpt ze zelf pestslachtoffers met coachtrajecten: 'Ik gun het iedereen dat ze hun trauma echt verwerken.'