Header background

Podcast: Plan je fit met huisarts Stefan van Rooijen

Kim de Bis

23 januari 2024

leestijd 74 minuten

In de nieuwste aflevering van Positieve gezondheid in jouw leven gaat Kim de Bis in gesprek met Dokter Stefan van Rooijen, ook wel bekend als Huisarts Stefan op sociale media.

Hij is vooral gericht op chronische ziekten voorkomen in plaats van genezen. Zijn kennis deelt hij natuurlijk in de spreekkamer, maar ook daarbuiten via sociale media en de boeken "Fit4Life, hét Doktersrecept'' en "Plan je Fit" en het Fit4Surgery programma waarbij patiënten voorafgaand aan hun operatie in 4 weken fit worden om het risico op complicaties te verkleinen en herstel te bevorderen. Zijn doel is om kennis over gezondheid te delen waarmee gezond leven leuk en jouw nieuwe gewoonte wordt. 

We gaan het hebben over hoe je fit wordt en blijft. Dit komt er aan bod: 
- Hoe krijg je inzicht in je gezondheid?
- Waarom al die diëten en fit programma's vaak niet werken.
- Hoe je jouw fitheid kunt plannen en zo vitaler kunt leven.

Over de podcast

Met de GZ-Plein podcast 'Positieve gezondheid in jouw leven' inspireren we je met verhalen, interviews, tips en tricks zodat jij op een positieve manier naar je gezondheid leert kijken en je veerkracht een megaboost kan geven. De podcast is te beluisteren in jouw favoriete podcast kanaal of hieronder via GZ-Plein.

Veel luisterplezier! 

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Stap voor stap naar verbetering
Kijk8 minuten

Aan de slag! Video: Blijf gezond en kies bewust!

In deze video wordt uitgelegd hoe je gezonde gewoontes vol kunt houden, want dat is echt niet altijd makkelijk. Maar het kan wel, leer de tips en probeer ze!

Lees3 minuten

De favoriete kerstfilms van de GZ-Plein redactie

De feestdagen zijn niet compleet zonder een goede kerstfilm. Met onze feel-good-kerstfilmselectie is jouw kerstfeest gegarandeerd vrolijk te noemen. Pak je kerstmuts, dekentje, warme chocolademelk en popcorn er maar bij en maak je klaar voor een ultieme

Lees10 minuten

Mijn verhaal: Sarah verloor haar meervoudig beperkte dochter (10): 'Grootste levenslessen van haar geleerd'

Sarah’s meervoudig beperkte dochter Mirthe overleed op 10-jarige leeftijd. Met vlogs proberen Sarah en haar man Matthijs te laten zien hoeveel geluk, liefde en positiviteit een kind met een beperking brengt.