Header background

Podcast: Plan je fit met huisarts Stefan van Rooijen

Kim de Bis

23 januari 2024

leestijd 74 minuten

In de nieuwste aflevering van Positieve gezondheid in jouw leven gaat Kim de Bis in gesprek met Dokter Stefan van Rooijen, ook wel bekend als Huisarts Stefan op sociale media.

Hij is vooral gericht op chronische ziekten voorkomen in plaats van genezen. Zijn kennis deelt hij natuurlijk in de spreekkamer, maar ook daarbuiten via sociale media en de boeken "Fit4Life, hét Doktersrecept'' en "Plan je Fit" en het Fit4Surgery programma waarbij patiënten voorafgaand aan hun operatie in 4 weken fit worden om het risico op complicaties te verkleinen en herstel te bevorderen. Zijn doel is om kennis over gezondheid te delen waarmee gezond leven leuk en jouw nieuwe gewoonte wordt. 

We gaan het hebben over hoe je fit wordt en blijft. Dit komt er aan bod: 
- Hoe krijg je inzicht in je gezondheid?
- Waarom al die diëten en fit programma's vaak niet werken.
- Hoe je jouw fitheid kunt plannen en zo vitaler kunt leven.

Over de podcast

Met de GZ-Plein podcast 'Positieve gezondheid in jouw leven' inspireren we je met verhalen, interviews, tips en tricks zodat jij op een positieve manier naar je gezondheid leert kijken en je veerkracht een megaboost kan geven. De podcast is te beluisteren in jouw favoriete podcast kanaal of hieronder via GZ-Plein.

Veel luisterplezier! 

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Mijn verhaal: Willeke had overgewicht en koos voor een gezonde leefstijl

Willeke kampt al jaren met een slechte conditie en overgewicht. Ze heeft ze inmiddels de knop om weten te zetten en voelt zich daar goed bij. Een podcast in samenwerking met InTalk.

Motivatie als sleutel tot gedragsverandering

Podcast: van slechte naar goede gewoontes

We hebben allemaal gewoontes. Maar hoe verander je die? Met Jay Borger, bio-psycholoog bij Neuro Habits, praten we in deze podcast over het ombuigen van gewoontes.