Header background

Podcast: John van Heel over leefstijl als medicijn

Kim de Bis

22 maart 2024

leestijd 60 minuten

In de nieuwste aflevering van Positieve gezondheid in jouw leven, gaat Kim de Bis in gesprek met John van Heel. Hij is al sinds 1983 fitness- en leefstijlcoach, heeft een eigen gezondheidscentrum en opleidingsinstituut. Hij schreef drie boeken over de drie belangrijkste pijlers van je leefstijl als medicijn: voeding, beweging en brein.  

Ze gaan samen in gesprek over het voortdurende probleem van een ongezonde leefstijl. Veel mensen houden er slechte eetgewoonten op na, hebben een gebrek aan beweging en ervaren te veel stress. John deelt zijn inzichten over hoe je een gezonde leefstijl aanleert. Iets wat niet makkelijk is, maar wél essentieel is voor een gezond leven.

Leefstijl als medicijn

We bespreken het onderwerp "Leefstijl als medicijn" en gaan dieper in op:

- Hoe je leefstijl direct invloed heeft op je gezondheid, en hoe je bewust kunt worden van ongezonde gedragspatronen

- De rol van wilskracht en urgentie bij het aanpakken van een ongezonde leefstijl en het belang van verandering in je leven

- Praktische tips om een gezonde leefstijl te bevorderen en te behouden

Over de podcast

Met de GZ-Plein podcast 'Positieve gezondheid in jouw leven' inspireren we je met verhalen, interviews, tips en tricks zodat jij op een positieve manier naar je gezondheid leert kijken en je veerkracht een megaboost kan geven. De podcast is te beluisteren in jouw favoriete podcast kanaal of hieronder via GZ-Plein.

Veel luisterplezier! 

Meer over leefstijl als medicijn?

John van Heel heeft als missie wetenschappelijk onderbouwde kennis over gezondheid te delen. Dat doet hij niet alleen in Nederland, maar ook met de internationale New Health Foundation in samenwerking met Europese gezondheidsprofessionals. Omdat er nogal wat wilde, en onjuiste theorieën rondgaan op het wijde web, wil de internationale stichting New Health* gezondheidskennis delen gebaseerd op de richtlijnen van betrouwbare organisaties zoals de Gezondheidsraad en de World Health Organisation (WHO). Want, zo stellen ze, kennis hebben en bewust zijn van een gezonde leefstijl, is de basis van een gezond leven, een langer leven en een hogere kwaliteit van leven. De stichting heeft drie videoseries gemaakt die wij op GZ-Plein hebben gedeeld. Je vindt er veel via deze link.  

Wil je weten hoe het met jouw huidige leefstijl is gesteld? Doe dan de gratis Leefstijlscan

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Luister50 minuten

Mijn verhaal: Joachim over opgroeien met een moeder met depressie

Vanaf zijn dertiende helpt Joachim zijn depressieve moeder. Hij zorgt voor haar en probeert haar te begrijpen. Dat zijn moeder uiteindelijk haar leven beëindigt neemt hij haar niet kwalijk. Een podcast in samenwerking met InTalk.

Lees9 minuten

Mijn verhaal: Merijntje komt er als volwassene achter dat ze autisme heeft en schreef er een boek over

Merijntje Betzema heeft autisme. Maar ze is ook moeder, partner, wereldverbeteraar en grafisch ontwerper. In haar boek Zee van ruimte vertelt ze hoe het is om in de huidige maatschappij te leven met autisme.

Luister50 minuten

Podcast: Huub Lomans over anders kijken naar labels

In de nieuwste aflevering van Positieve gezondheid in jouw leven, gaat Kim de Bis in gesprek met Huub Lomans, psycholoog en therapeut met een unieke benadering. Hij focust op wie jij bent achter het label of hokje waar je in zit.