Header background

Podcast: Maartje Derksen over haar geluksgeheimen

Kim de Bis

05 juni 2024

leestijd 60 minuten

Na jarenlang dag en nacht werken in haar eigen verloskundige praktijk, zorgen voor haar zoons én haar man die kampte met psychische problemen, gooit Maartje het roer om. Ze wordt Master in Happiness. In deze aflevering gaat Kim de Bis met haar in gesprek.  

Maartje helpt mensen om een gelukkiger leven te leiden, ongeacht de obstakels die ze tegenkomen. In deze inspirerende aflevering deelt ze haar persoonlijke verhaal, de missie achter Master in Happiness, en praktische tips & tricks om meer geluk in jouw leven te creëren.
Maartje Derksen in de podcaststudio
FotoKim de Bis

Haar man Erik stapte in 2010 uit het leven en gaf haar in zijn afscheidsvideo een belangrijke opdracht mee: Ga zó goed voor jezelf en de jongens zorgen waardoor jullie weer gelukkig worden. Ze beet zich vast in die missie en werd verliefd op haar leven. Ze werd zo goed in voor zichzelf zorgen dat ze steeds vaker werd gevraagd om trainingen te geven en zo werd ze Master in Happiness.

Ontdek in deze aflevering:

  • Maartjes inspirerende reis naar geluk en de lessen die ze onderweg heeft geleerd.
  • De kernprincipes van Master in Happiness en hoe Maartje anderen helpt om gelukkiger te leven.
  • Concrete tips en tools om je eigen geluksniveau te verhogen, ongeacht je omstandigheden.

Of je nu op zoek bent naar meer voldoening in je leven, wilt leren omgaan met tegenslag, of gewoon wat extra inspiratie nodig hebt, deze aflevering heeft het. 

 


Verliefd op je eigen leven

In mei 2024 is Maartjes boek verschenen: Master in Happiness – word verliefd op je eigen leven. Naar eigen zeggen een complete levensgids voor nu en later. Ze geeft je allerlei tools en handvatten waardoor je zo goed voor jezelf leert zorgen dat er een leven ontstaat waar je verliefd op bent.

Geluksgevoel vergroten

Wil je nu meteen praktisch aan de slag om jouw geluksgevoel te vergroten? Zingeving draagt bij aan een gelukkig leven. Maar wat is zingeving precies? En waarom is het belangrijk? Deze vragen beantwoorden we in de Zo zit dat rubriek op GZ-Plein. Waarden kunnen je helpen te bepalen wat voor jou écht belangrijk is. In dit praktische blog beschrijft contentcreator Katinka Schippers een schrijfopdracht waarmee je in 5 stappen jezelf beter leert kennen. 

Over de podcast

Met de GZ-Plein podcast 'Positieve gezondheid in jouw leven' inspireren we je met verhalen, interviews, tips en tricks zodat jij op een positieve manier naar je gezondheid leert kijken en je veerkracht een megaboost kan geven. De podcast is te beluisteren in jouw favoriete podcast kanaal of via GZ-Plein.

Veel luisterplezier! 

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.