Header background

Over ons

GZ-Plein is er voor jouw (mentale) gezondheid: van blogs tot artikelen en van podcasts tips tot zelf aan de slag met online trainingen. Leuk dat je er bent, start vandaag!

We geloven dat er in ieders leven een punt komt waarop je voelt dat je het anders wil. Je wil bijvoorbeeld meer grip op je leven of gewoon gezonder gaan leven. Als jij iets wil veranderen of verbeteren, dan zet je met GZ-Plein de eerste stap. Dit platform biedt jou de mogelijkheid om te leren en om met jouw vraagstukken aan de slag te gaan. Met blogs, artikelen, podcasts, boekentips, online trainingen en video’s bieden we je inspiratie, ondersteuning en motivatie. 

Het draait om positieve gezondheid

Bij GZ-Plein begint alles met de vraag: ‘Wat helpt jou verder?’. Het platform is gericht op wat jij graag wil bereiken en hoe je daar komt. GZ-Plein werkt vanuit Positieve Gezondheid: het draait om het versterken van jouw veerkracht en vermogen om met uitdagingen in het leven om te gaan. Eigen regie is daarbij een belangrijke pijler. Dat is waar GZ-Plein je mee helpt. 

 

GZ-Plein helpt je op weg

Je kunt direct aan de slag met diverse onderwerpen, aan de hand van vijf thema's: 

  • In Mentale veerkracht word je wijzer over omgaan met verandering, grenzen verkennen, concentratie en zelfacceptatie. 
  • Met Sociaal verbonden werk je aan het opbouwen van je sociale netwerk, lotgenotencontact en je rol in de maatschappij. 
  • Fysiek fit biedt informatie over zaken die met je lijf te maken hebben. Denk aan gezond eten, goed slapen, bewegen, omgaan met pijn en fit worden. 
  • In Zinvol leven ontdek je wat voor jou een zinvol leven is en hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen als persoon. Er is veel aandacht voor zingeving, je veilig voelen,  dankbaar zijn, accepteren en genieten. 
  • Met Grip op je leven krijg je handvatten om meer controle te krijgen over je leven. Door bijvoorbeeld te leren omgaan met geld, stoppen met het gedrag waar je eigenlijk vanaf wilt of een angst overwinnen.

 

Meer weten?