Header background

Ik wil me opgewekter voelen

Ga naar thema: Genieten van het leven

Laat je inspireren

Mijn verhaal: Sarah verloor haar meervoudig beperkte dochter (10): 'Grootste levenslessen van haar geleerd'

Sarah’s meervoudig beperkte dochter Mirthe overleed op 10-jarige leeftijd. Met vlogs proberen Sarah en haar man Matthijs te laten zien hoeveel geluk, liefde en positiviteit een kind met een beperking brengt.

Baas & Beest: Ambers hond Kono hielp haar weer blij te zijn

In de rubriek Baas & Beest delen we inspirerende en bijzondere verhalen van mensen waarbij dieren een belangrijke rol hebben gespeeld in hun leven. Dit keer het verhaal van Amber.

Zo zit dat: Dit doet reizen met je brein

Maakt een vakantie plannen jou ook zo blij? Dat kan kloppen! Reizen is een perfect medicijn tegen somberheid. Uit onderzoek blijkt dat reizen nog een heleboel andere positieve effecten heeft op je brein. We leggen je uit hoe dit zit.

Zo zit dat: Hoe muziek ons raakt

Als er iets is in het leven dat voor ontspanning kan zorgen, dan is het muziek. Het stimuleert emoties, prikkelt meerdere zintuigen én activeert brein en lichaam. Expert Arthur Jaschke is musicus, musicoloog en neurowetenschapper. Volgens hem zorgt muziek

Bye Bye Blue Monday: tips van de redactie tegen somberheid

De derde maandag van januari staat bekend als Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, al is dat nooit wetenschappelijk bewezen. Mocht jij je toch somber voelen, dan helpen wij je op weg met onze persoonlijke tips om een sombere Blue Monday te

Podcast: Stephan Hermsen over omgaan met depressies

Stephan Hermsen is zo'n 20 jaar werkzaam in de zorg. Hij is directeur bij zorgorganisatie Provico en daarnaast ook trainer in positieve gezondheid. Hij heeft meerdere depressie meegemaakt en deelt zijn ervaring.

Zo zit dat: hoe een dankboek je kan helpen je gelukkiger te voelen

Merk je soms dat je je meer focust op de dingen die misgaan op een dag dan op dingen die goed gaan? Of zou je vaker stil willen staan bij de bij kleine, mooie momenten waar je blij van wordt? Daar kan een dankboek jou bij helpen!

Video-Bibian Mentel over positiviteit en veerkracht

Bibian Mentel is een voorbeeld voor velen. Ze was een Nederlandse snowboardster waarvan op haar 27e botkanker werd geconstateerd. Tot aan haar dood begin 2021 bleef ze enorm optimistisch en wilde ze mensen inspireren.

Dit doet bewegen met je hersenen

Bewegen is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid van je lichaam, maar het heeft ook een positief effect op je brein! Kom erachter hoe bewegen jouw brein positief beïnvloedt.

Leef je mooiste leven - Inspiratie door Michael Pilarczyk

Michael is een man die zijn dromen waarmaakt en een succesvol leven leidt. Maar wie denkt dat dit alles vanzelf is gegaan bij Michael, vergist zich. Hij heeft een leven vol ups en downs gehad.

Hoe je positief blijft bij hondenweer: 5 tips voor omgaan met somberheid

Misschien heb je al gemerkt dat jij je neerslachtiger voelt zodra het een tijdje slecht weer is. Met deze vijf tips blijf je somberheid de baas wanneer het weer even niet meezit.

Wat doet de zon met je gezondheid?

Een toekomst met een beweegbehandeling voor depressie!

Lachen is gezond

Ervaringsverhaal Najat over geloof en liefde tijdens ziekte

Ervaringsverhaal Legien over helingsproces na seksueel geweld

Zelf aan de slag met jouw vitaliteit!

Podcast Stervelingen

De driedelige podcast Stervelingen laat mensen aan het woord die vanuit hun eigen perspectief vertellen over de dood. Want sterfelijk zijn we allemaal. Terwijl ons leven zo maakbaar lijkt. We kunnen de dood meer dan ooit uitstellen. Het leven oprekken.

Stoppen met het streven naar geluk

Voor altijd durende gelukzaligheid

Spring is in the air!

Voluit leven

Online training: somberheid

Ben je minder vaak blij en lukt het je steeds moeilijker om van kleine dingen te genieten? In dit artikel wordt een online training aangeboden die je helpt om je beter te voelen.

Ontdek jouw ikigai

Waarom je dromen najagen?