Header background

Aan de slag! Online training: onzekerheid de baas

Marnix van Rijsewijk

08 mei 2024

leestijd 30 minuten

In de rubriek Aan de slag! delen we oefeningen, work-outs en breinprikkelende trainingen waar jij meteen mee aan de slag kunt gaan. Want het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben, ook als het even wat minder gaat, is wel zo lekker toch? 

Het is normaal dat je je soms onzeker voelt, daar heeft iedereen namelijk wel eens last van. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je twijfelt aan jezelf, een keuze die je gemaakt hebt of onzeker bent over hoe iets gaat lopen. Als je regelmatig last hebt van onzekerheid is het belangrijk om er goed mee om te (leren) gaan. Met deze online training helpen we je een handje op weg!
IllustratieFreepik

Onzekerheid

Onzekerheid is een gevoel van angst en twijfel over jezelf. Je kunt onzeker zijn over je kennis, de keuzes die je maakt of over wie je bent. Dit kan zorgen voor angst en spanning in je lichaam.

Een beetje onzekerheid is niet erg en kan zelfs helpen! Het kan je bijvoorbeeld voorzichtig maken en zorgen dat je in gevaarlijke situaties voor een veilige optie kiest. Maar als je te veel onzekerheid voelt, kan dat je ook in de weg staan. Je durft dan misschien geen nieuwe dingen te proberen of keuzes te maken.

Deze training is voor jou als je:

  • Wil weten wat oorzaken van onzekerheid zijn
  • Wil weten wat onzekerheid met je doet
  • Meer zelfvertrouwen wil

Als je vaak onzeker bent tijdens sociale situaties kan het betekenen dat je sociale angst hebt. Hiervoor hebben we ook een training gemaakt: sociale angst te overwinnen. Of Vergroot je zelfvertrouwen door middel van simpele tips waar je vandaag al mee aan de slag kunt gaan.

Op GZ-Plein vind je deze en meer gratis trainingen die we zelf hebben ontwikkeld. Want wij vinden voorkomen belangrijker dan genezen. Door op tijd zelf de touwtjes in handen te nemen, kun je voorkomen dat je in een negatieve spiraal terecht komt. Meer over ons lees je op over ons.

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Vergroot je zelfvertrouwen

Aan de slag! Online training: Sociale angst overwinnen

Ken je dat gevoel van spanning op de eerste werkdag van je nieuwe baan of de spanning voordat je op date gaat? Deze spanning is heel normaal en helpt je om beter te presteren! Maar het kan ook zijn dat je te veel van deze spanning krijgt en je leven gaat beperken, dan kan betekenen dat je sociale angst hebt. In deze training helpen we je op weg om sociale angst aan te pakken!

Podcast: leer je angst overwinnen