Header background

Aan de slag! Online Training: Hoe ga je om met een partner met een burn-out?

Marnix van Rijsewijk

27 maart 2024

leestijd 30 minuten

In de rubriek Aan de slag! delen we oefeningen, work-outs en breinprikkelende trainingen waar jij meteen mee aan de slag kunt gaan. Want het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben, ook als het even wat minder gaat, is wel zo lekker toch? 

Een burn-out is een zware periode voor zowel degene die het ervaart als de partner. Als partner wil je graag helpen, maar hoe doe je dat zonder jezelf te overbelasten? Je wil graag steun bieden aan je partner, maar ook je eigen grenzen bewaken is belangrijk. In deze training leer je hoe je balans vindt tussen zorgen voor je partner en voor jezelf.

Een partner met een burn-out

Het is belangrijk om te begrijpen wat een burn-out is en wat je partner doormaakt. Informatie en kennis over burn-out kan je helpen om je partner beter te begrijpen en te ondersteunen. Een burn-out is een uitdaging, maar samen kun je er sterker uit komen. Door je partner te begrijpen, te ondersteunen en goed voor jezelf te zorgen, kun je deze periode overwinnen en jullie relatie versterken. Aan de hand van deze online training leer je om hier samen aan te werken.

De training is voor jou als je:

  • Partner een burn-out heeft
  • Als je meer wilt weten over een burn-out en hoe je je partner kunt helpen
  • Wil weten hoe je in zo'n lastige situatie goed voor jezelf blijft zorgen

Met deze training bieden we je handvatten om jullie probleem aan te pakken. Maak met je partner bespreekbaar dat je aan de slag gaat met de situatie, en praat over je gevoelens en behoeften.

Stress

Iemand met een burn-out voelt zich helemaal opgebrand. Dit komt door langdurige stress, vaak langer dan een half jaar. De redenen kunnen voor iedereen verschillend zijn. Wil je een burn-out voorkomen en stress verminderen? Dan raden we aan om ook eens een kijkje te nemen bij de online training 'Stress de baas'. Wil je meer weten over de ervaring met een burn-out? Lees dan dit artikel.

Op GZ-Plein vind je deze en meer gratis trainingen die we zelf hebben ontwikkeld. Want wij vinden voorkomen belangrijker dan genezen. Door op tijd zelf de touwtjes in handen te nemen, kun je voorkomen dat je in een negatieve spiraal terecht komt. Meer over ons lees je op deze pagina.

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Lees8 minuten

Zo doe ik dat - Praten over seks met je puber

Luister60 minuten

Podcast: Yuna van den Adel over patronen doorbreken

In deze aflevering is Yuna van den Adel te gast. Als GZ psycholoog bij Viviq en haar eigen praktijk, legt ze uit wat belemmerende patronen zijn en hoe je deze kunt doorbreken.

Vrouw checkt haar sociale media terwijl ze aan de waterkant zit
Lees15 minuten

Aan de slag! Social media detox: tips om te ontstressen en te verbinden

We checken onze telefoons voortdurend, scrollen door onze feeds en vergelijken onszelf met anderen. Dit kan leiden tot stress, angst en een gevoel van leegte. Een sociale media detox kan een effectieve manier zijn om hier iets aan te doen.