Header background

Aan de slag! Online training: Self-care challenge

Manon Tonnaer

Marnix van Rijsewijk

17 april 2024

leestijd 45 minuten

In de rubriek Aan de slag! delen we oefeningen, work-outs en breinprikkelende trainingen waar jij meteen mee aan de slag kunt gaan. Want het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben, ook als het even wat minder gaat, is wel zo lekker toch?   

Welkom bij de GZ-Plein Self-care Challenge! Deze hebben we speciaal voor jou bedacht om je aan te moedigen beter voor jezelf te zorgen. Want als jij goed voor jezelf zorgt, zit je lekkerder in je vel. En kun je ook beter voor anderen zorgen. In 21 dagen krijg je iedere dag een uitdaging of een inspirerende oefening. Van mindfulness tot jezelf in het diepe gooien door iets nieuws te proberen.

Goed voor jezelf zorgen

Elke dag van de challenge leer je een stukje beter voor jezelf te zorgen. Maar we leren je ook over de positieve effecten van buiten zijn, bewegen en het helpen van een ander. Dat levert je positieve gedachten en meer energie op waardoor je meer balans ervaart in je leven. Het proberen waard toch? We hebben het in de training over de positieve invloed van voeding, beweging en de kracht van dankbaarheid. Zo ervaar je na 21 dagen meer energie en geluk. 

De training is voor jou als je

  • Meer balans in je leven wil
  • Beter voor jezelf wil zorgen
  • Meer positieve gedachten wil

Na deze 21 dagen voel je je beter door de effecten van de oefeningen. En om dit gevoel vast te houden, is het belangrijk om regelmatig tijd voor jezelf vrij te maken.

Me time

Op GZ-Plein vind je nog veel meer artikelen om goed voor jezelf te zorgen. Zo lees je in dit artikel meer over tijd voor jezelf  maken. Wil je liever meer weten over de positieve invloed van gezond eten op je mentale- en fysieke welzijn? Lees dan dit artikel over hoe je jezelf blij eet!

Op GZ-Plein vind je deze en meer gratis trainingen die we zelf hebben ontwikkeld. Want wij vinden voorkomen belangrijker dan genezen. Door op tijd zelf de touwtjes in handen te nemen, kun je voorkomen dat je in een negatieve spiraal terecht komt. Meer over ons lees je op deze pagina.


Deze training is geïnspireerd op een challenge bedacht door Manon Tonnaer. Zij is reclasseringswerker, gedragstrainer en mindfulnesstrainer en maakte deze challenge voor haar collega's. De teksten zijn bewerkt door GZ-psycholoog Susanne Vlek en Mirre Balke.

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Wanneer maak jij tijd voor jezelf?

Zo eet jij jezelf blij!

Wist je dat jouw dagelijkse maaltijden meer kunnen zijn dan alleen brandstof voor je lichaam? In dit artikel gaan we verder dan calorieën tellen en leggen we uit hoe je jouw bord kunt gebruiken als bron voor een gezond brein.