Header background

Aan de slag! Online Training: Stress de baas

Marnix van Rijsewijk

19 maart 2024

leestijd 40 minuten

In de rubriek Aan de slag! delen we oefeningen, work-outs en breinprikkelende trainingen waar jij meteen mee aan de slag kunt gaan. Want het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben, ook als het even wat minder gaat, is wel zo lekker toch?   

Misschien herken je het wel: Een hoofd vol met zorgen, piekeren over werk, school of over moeilijke keuzes die je moet maken. Je voelt je gespannen, moe en slaapt slecht. Dat is stress. En weet je wat? Stress is niet altijd slecht. Het is een soort spanning die we soms nodig hebben om goed te kunnen presteren. Denk maar eens aan een spannende sportwedstrijd of een vakantie. Na enige tijd verdwijnt deze spanning weer en komt je lichaam weer tot rust. Maar soms kan stress ook te veel worden. Als jij je te vaak gespannen voelt, wil je er natuurlijk graag van af. 

Stress de baas!

Met deze online training Stress de baas! helpen we je om van dit vervelende gevoel af te komen. We duiken dieper in op hoe stress ontstaat en wat je er tegen kan doen. Na het volgen van de training weet je wat je nodig hebt om te ontspannen en blijf jij te veel stress de baas. 

De training is voor jou als je:

  • Meer wil leren over stress
  • Beter wil leren omgaan met stress
  • Meer rust en balans in het leven wil

Je bent niet de enige die stress ervaart, dus je staat er niet alleen voor. Naast deze online training hebben we nog meer artikelen over dit onderwerp. Om je nog verder op weg te helpen, vind je in dit artikel aanvullende tips om stress tegen te gaan. Heb je stress over je relatie? Dan kan je hier de podcast luisteren met Huub Lomans over relatiestress. 

Op GZ-Plein vind je deze en meer gratis trainingen die we zelf hebben ontwikkeld. Want wij vinden voorkomen belangrijker dan genezen. Door op tijd zelf de touwtjes in handen te nemen, kun je voorkomen dat je in een negatieve spiraal terecht komt. Meer over ons lees je op deze pagina.

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Stress en de darmen

Moe door veel stress...Of andersom?