Header background

Aan de slag! Online training: Grenzen aangeven

Marnix van Rijsewijk

25 maart 2024

leestijd 30 minuten

In de rubriek Aan de slag! delen we oefeningen, work-outs en breinprikkelende trainingen waar jij meteen mee aan de slag kunt gaan. Want het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben, ook als het even wat minder gaat, is wel zo lekker toch?

Voor iemand anders zorgen kan een goed gevoel geven. Maar soms vergeten we dan om voor onszelf te zorgen. We zetten dan iemand anders op één, en verliezen onszelf een beetje. Nee zeggen is moeilijk, maar wel belangrijk. Nee zeggen tegen een ander is ja zeggen tegen je eigen geluk. Nee zeggen kun je leren met onze training Grenzen aangeven.

'Nee' zeggen

Het komt regelmatig voor dat we over onze eigen grenzen gaan. Of laten gaan. Dit is menselijk en soms ook nodig om te groeien. Maar als het te vaak gebeurt kan het stress of somberheid opleveren. Maar hoe weet je nu wat je wilt? Hiervoor is het belangrijk om na te denken over jouw waarden. Als je weet wat voor jou belangrijk is, kun je namelijk makkelijker op het juiste moment "nee" of "ja" zeggen. Zo voorkom je dat je "ja" zegt om anderen tevreden te houden of moeilijke situaties uit de weg te gaan.  

Deze training is voor jou als je:

  • Jezelf op één wil zetten
  • Je eigen waarden wil ontdekken
  • Beter wil worden in het aangeven van jouw grenzen 

Meer lezen?

Vaak is "nee" zeggen lastig omdat we bang zijn wat anderen van ons vinden. Daardoor voelen we druk van buitenaf. Maar soms help je de ander ook door duidelijk te zijn. In het artikel 'Nee is ook een antwoord' vertellen we meer over de kunst van "nee" zeggen. Wil je nog beter worden in voor jezelf opkomen? lees dan dit artikel eens door!

Op GZ-Plein vind je deze en meer gratis trainingen die we zelf hebben ontwikkeld. Want wij vinden voorkomen belangrijker dan genezen. Door op tijd zelf de touwtjes in handen te nemen, kun je voorkomen dat je in een negatieve spiraal terecht komt. Meer over ons lees je op deze pagina.

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Opkomen voor jezelf

Zo bewaak je je grenzen beter