Header background

Aan de slag! Online training: Sociale angst overwinnen

Marnix van Rijsewijk

02 mei 2024

leestijd 30 minuten

In de rubriek Aan de slag! delen we oefeningen, work-outs en breinprikkelende trainingen waar jij meteen mee aan de slag kunt gaan. Want het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben, ook als het even wat minder gaat, is wel zo lekker toch?   

In deze training staat sociale angst overwinnen centraal. Je vindt er bijvoorbeeld handige tips, zo kan je in je dagelijkse leven met kleine veranderingen aan de slag om je angstklachten te verminderen. Een wandeling, ontspannen en praten over je gevoelens zijn mooie voorbeelden die je in de training terugvindt.
IllustratieFreepik

Spanning

Ken je dat gevoel van spanning op de eerste werkdag van je nieuwe baan of de spanning voordat je op date gaat? Deze spanning is heel normaal en helpt je om beter te presteren! Als te veel van deze spanning je leven gaat beperken, dan kun je last hebben van sociale angst. Je ziet er bijvoorbeeld erg tegenop om anderen wat te vertellen.

Wat als spanning angst wordt?

Bij sociale angst is de angst niet meer passend bij de situatie. Je bent bijvoorbeeld bang dat anderen je raar of saai vinden. Of je bent bang dat je in een sociale situatie zelf wat verkeerds gaat doen en je daarop wordt afgerekend. Hierdoor kun je verschillende klachten en paniek ervaren, waardoor je wereld kleiner wordt.

Deze training is voor jou als je:

  • Wil weten wat de oorzaken van sociale angst zijn
  • Wil weten wat sociale angst in stand houdt
  • Sociale angst wil overwinnen

Sociale angst is een van de meest voorkomende vormen van angst. Bijna 10% van de mensen heeft er namelijk op een bepaald moment in hun leven last van. Naast sociale angst zijn er nog veel meer soorten van angst. We gingen eerder op onderzoek om erachter te komen welke soorten angst er zijn. Ook Suus heeft ontzettend veel last gehad van angst en deelt haar verhaal in de podcast. Hier vertelt ze hoe zij angst heeft ervaren en overwonnen.

Op GZ-Plein vind je deze en meer gratis trainingen die we zelf hebben ontwikkeld. Want wij vinden voorkomen belangrijker dan genezen. Door op tijd zelf de touwtjes in handen te nemen, kun je voorkomen dat je in een negatieve spiraal terecht komt. Meer over ons lees je op over ons.

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Welke soorten angst zijn er?

Angstklachten komen ontzettend veel voor in Nederland. Eén op de vier mensen krijgt ermee te maken in zijn of haar leven. Wat is angst eigenlijk en welke soorten angst zijn er?

Mijn verhaal: Suus over overwinnen van angst

Suus heeft het gevoel dat ze met angst is geboren. Ze volgt verschillende therapieën om de oorzaak van haar paniek te achterhalen. Een podcast in samenwerking met InTalk.