Header background

Aan de slag! Online training: Leren vergeven

Marnix van Rijsewijk

13 mei 2024

leestijd 30 minuten

In de rubriek Aan de slag! delen we oefeningen, work-outs en breinprikkelende trainingen waar jij meteen mee aan de slag kunt gaan. Want het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben, ook als het even wat minder gaat, is wel zo lekker toch?

Ken je dat gevoel van pijn en verdriet nadat iemand je gekwetst heeft? Het is heel normaal om je verdrietig, boos of gefrustreerd te voelen. Je wilt natuurlijk graag verder, maar hoe doe je dat? Dat kom je in deze online training te weten!
IllustratieFreepik

Vergeven maakt alles beter

Veel mensen denken dat vergeven iets is wat je voor de ander doet. Maar eigenlijk doe je het vooral voor jezelf. Vergeven ruimt je hart op. Het helpt je om dingen los te laten, waardoor je meer vrede en blijdschap in je leven ervaart. Door te vergeven, laat je de vervelende gedachten en gevoelens los. Zo kun je weer verder met je leven. Je neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen geluk, en laat je niet langer neerhalen door wat anderen hebben gedaan.

Deze training is voor jou als je:

  • Wil weten hoe je om kunt gaan met pijnlijke emoties
  • De voordelen van vergeving wil ontdekken
  • Tips en tricks wil om te oefenen met vergeving

Als je vaak vervelende dingen meemaakt kan het zijn dat je daar onzeker van bent geworden. Leer hoe je jouw onzekerheid de baas wordt met behulp van onze training. Blijf je veel hangen in tegenslagen en teleurstellingen? Ontdek dan hoe je in zeven stappen naar meer veerkracht kan komen.

Op GZ-Plein vind je deze en meer gratis trainingen die we zelf hebben ontwikkeld. Want wij vinden voorkomen belangrijker dan genezen. Door op tijd zelf de touwtjes in handen te nemen, kun je voorkomen dat je in een negatieve spiraal terecht komt. Meer over ons lees je op over ons.

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Aan de slag! Online training: onzekerheid de baas

Onzekerheid kan soms flink in de weg zitten. Je durft bijvoorbeeld geen keuzes te maken of twijfelt erg over jezelf. In deze online training pakken we onzekerheid aan en geven we handige tips en informatie om zelfvertrouwen op te bouwen!

Emoties: onderdrukken of toelaten?