Header background

Aan de slag! Online Training: Een goede nachtrust

Marnix van Rijsewijk

21 maart 2024

leestijd 30 minuten

In de rubriek Aan de slag! delen we oefeningen, work-outs en breinprikkelende trainingen waar jij meteen mee aan de slag kunt gaan. Want het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben, ook als het even wat minder gaat, is wel zo lekker toch?   

Je ligt al uren in bed, maar je gedachten malen maar door. Herkenbaar voor je? Soms houdt piekeren over werk, school, of over die vervelende ruzie met je partner je eindeloos wakker. Slapen lukt gewoon niet! En dat terwijl een goede nachtrust super belangrijk is voor zowel je lijf als je brein. Met de training 'Een goede nachtrust' verbeter je jouw slaappatroon.

Een goede nachtrust

Slaaptekort kan zorgen voor allerlei klachten zoals vermoeidheid, prikkelbaarheid, concentratieproblemen en een verzwakt immuunsysteem. Maar als je goed slaapt, kun je je beter concentreren, ben je vrolijker en heb je meer energie. Met deze online training Een goede nachtrust leer je hoe je slaapproblemen aan kunt pakken. We hebben het in de training over de basis van slaap, veelvoorkomende slaapproblemen en belangrijke oorzaken en oplossingen. Zo kun je zo snel mogelijk aan de slag met een fijn slaapritme. 

De training is voor jou als je:

  • Sneller in slaap wil komen
  • Door wil slapen
  • Uitgerust wakker wil worden

Met deze training pakken we jouw slaapprobleem bij de wortel aan. Door de training te volgen kan je gelijk aan de slag om vanavond lekker te slapen.

Biologische klok

Je biologische klok heeft enorm veel invloed op je slaapritme. In dit artikel lees je meer over hoe die biologische klok werkt. Heb je na de training behoefte aan nog meer informatie over slaap, dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen naar het artikel Slaap overschat? Zeker niet!.

Op GZ-Plein vind je deze en meer gratis trainingen die we zelf hebben ontwikkeld. Want wij vinden voorkomen belangrijker dan genezen. Door op tijd zelf de touwtjes in handen te nemen, kun je voorkomen dat je in een negatieve spiraal terecht komt. Meer over ons lees je op deze pagina.

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Beter slapen kun je leren

Slaap overschat? Zeker niet!