Header background

Aan de slag! Video: Verander je mindset

Mirre Balke

05 juni 2024

leestijd 6 minuten

In de rubriek Aan de slag! delen we oefeningen, work-outs en breinprikkelende trainingen waar jij meteen mee aan de slag kunt gaan. Want het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben, ook als het even wat minder gaat, is wel zo lekker toch?  

De komende weken nemen we je mee in de wondere wereld van onze gezondheid in de videoserie Leefstijl als medicijn. Waarom doen wij mensen wat we doen? Wat werkt wel en wat werkt niet? En waarom is een gezonde leefstijl zo belangrijk?  
Informatie over controle over je gedachtes met tips
IllustratieNew Health

Onze mindset

Nu we weten dat ons brein en onze gedachtes beïnvloeden hoe we leven en hoe gezond we leven, is het zinvol om te kijken naar hoe we hier meer controle over kunnen krijgen. En of er manieren zijn om onze mindset sneller en beter te kunnen veranderen. Hier zijn simpele oefeningen voor.

Denk positief

Door bijvoorbeeld bewust meer te denken aan gewenst, positief gedrag in plaats van aan negatieve gedachtes, train je jezelf om dit gedrag ook daadwerkelijk toe te passen. Daarnaast kan het helpen om je gewenste gedrag voor je te zien en je voor te stellen hoe dit voelt, als je dit toepast.  

Praat over je uitdagingen

En het helpt als je samen met iemand je gedachtes en gedrag deelt. Dan kun je samen een plan maken in wat je anders wil en dit versterkt elkaars motivatie. Je gedrag veranderen kan best pittig zijn, dus zoek een maatje en hou vol! Kijk de video voor nog meer tips om je mindset te veranderen. 

 

Over de serie

Op sociale media vliegen de snelle oplossingen voor een gezonder leven je om de oren, maar trap je daar in, dan kom je al snel van een koude kermis thuis. Je leefstijl aanpassen, dat kost namelijk tijd. Het gaat, net als met leren lopen, met vallen en opstaan. Omdat er nogal wat wilde, en onjuiste theorieën rondgaan op het wijde web, wil de internationale stichting New Health* gezondheidskennis delen gebaseerd op de richtlijnen van betrouwbare organisaties zoals de Gezondheidsraad en de World Health Organisation (WHO). Want, zo stellen ze, kennis hebben en bewust zijn van een gezonde leefstijl, is de basis van een gezond leven, een langer leven en een hogere leefkwaliteit. En zo is het!

Wil je weten hoe het met jouw leefstijl is gesteld? Doe dan de gratis Leefstijlscan

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.