Header background

Gameverslaving: doe de test

04 november 2022

leestijd 2 minuten

Mensen met een gameverslaving hebben een onweerstaanbare behoefte om te gamen. Dat kan al op jonge leeftijd, zelfs als kinderen nog op de basisschool zitten. Soms gebeurt het dat een gamer een game gewoon zo leuk vindt, dat hij er niet mee kan stoppen. Maar het gebeurt ook vaak dat een gameverslaving ontstaat door problemen thuis, op het werk of op school. Of door een laag zelfbeeld of depressie. De game biedt dan de mogelijkheid om je terug te trekken in een andere wereld en niet over de problemen na te hoeven denken. Wanneer de gamer stopt met spelen ontstaan afkickverschijnselen. De gamer gaat dan weer spelen om het ‘fijne’ gevoel vast te kunnen houden.

Doe de test!

Wil je weten of je last hebt van kenmerken van een gameverslaving? Vincent Verslavingszorg (onderdeel van Vincent van Gogh; voor verslavingszorg) biedt een eenvoudige test waarmee je snel bepaalt wat de beste vervolgstap is. 

Verslaving?

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Als gamen uit de hand loopt

Gamen is leuk, ontspannend en soms zelfs leerzaam. Maar als je niet meer zonder kunt, dagen en nachten ongemerkt voorbijgaan en het gamen problematisch wordt, dan ben je waarschijnlijk verslaafd. Game over?