Header background

Ik wil mijn hardnekkige patronen doorbreken

Ontdek krachtige methoden om hardnekkige patronen te doorbreken en persoonlijke groei te stimuleren. Leer effectieve strategieën voor zelfreflectie en positieve verandering.

Ga naar thema: Mentaal fit

Laat je inspireren

Aan de slag! Social media detox: tips om te ontstressen en te verbinden

We checken onze telefoons voortdurend, scrollen door onze feeds en vergelijken onszelf met anderen. Dit kan leiden tot stress, angst en een gevoel van leegte. Een sociale media detox kan een effectieve manier zijn om hier iets aan te doen.

Aan de slag! Video: Verander je mindset

Er zijn simpele oefeningen om je gedachtes en gedrag de baas te worden en te blijven. Hoe je dit doet lees je hier en zie je in de video.

Aan de slag! Video: Hoe ons brein onze gedachtes beïnvloeden

Ons brein bepaalt grotendeels ons gedrag. Maar je mindset kan je ook bewust veranderen door kritisch te kijken naar je gedrag. Hoe je dit doet leer je hier!

Aan de slag! Video: Onze kracht van binnenuit. Neuroplasticiwat?

Onze hersenen ontwikkelen zich je hele leven, en dit kun je beïnvloeden door de manier waarop je leeft. Dit heet neuroplasticiteit. Leer hier meer over in de video!

Aan de slag! Video: Neem een bewuste pauze voor verandering

Het is goed voor je hersenen om regelmatig een pauzemomentje in te lassen voor je mentale rust. Dit vermindert stress en zorgt ervoor dat je bewustere keuzes maakt die vaak gezonder zijn. Leer hier meer over in de video.

Aan de slag! Video: Train je onderbewustzijn

Vanaf dat je kind bent wordt je onderbewustzijn al gevormd. Dit ontwikkelt zich je hele leven. Hierdoor kan het soms lastig zijn om gewoontes te veranderen, maar het kan wel. Kijk de video voor meer informatie!

Aan de slag! Video: De geschiedenis van onze hersenen

Een gezonde leefstijl is iets dat je over de jaren ontwikkelt. Ontdek hoe je hersenen hier invloed op hebben en waarom gewoontes soms zo lastig zijn te veranderen. Bekijk de video voor meer informatie!

Podcast: John van Heel over leefstijl als medicijn

In deze aflevering hebben we John van Heel te gast. Hij is al sinds 1983 fitness- en leefstijlcoach, is eigenaar van een leefstijlcentrum en schreef drie boeken over de drie pijlers van een gezonde leefstijl als medicijn: bewegen, voeding en brein.

Podcast: Yuna van den Adel over patronen doorbreken

In deze aflevering is Yuna van den Adel te gast. Als GZ psycholoog bij Viviq en haar eigen praktijk, legt ze uit wat belemmerende patronen zijn en hoe je deze kunt doorbreken.

Podcast: Plan je fit met huisarts Stefan van Rooijen

In deze aflevering gaat Kim de Bis in gesprek met Dr. Stefan van Rooijen, ook wel bekend als huisarts Stefan op social media. Zijn doel is om kennis te delen waarmee gezond leven leuk en jouw nieuwe gewoonte wordt.

Mijn verhaal: Lois over haar herstel van alcoholverslaving

Lois begint met drinken tijdens haar puberteit. Tot een black out midden op straat haar doet beseffen dat ze alcoholist is. Herstel van haar verslaving is een weg van strijd en eenzaamheid. Een podcast in samenwerking met InTalk.

Mijn verhaal: Esther (32) dronk te veel, nu inspireert ze anderen om voor alcoholvrij te kiezen

Esther ten Hove dronk geregeld zoveel, dat ze dagenlang last had van katers. Tot ze in 2019 besloot het roer compleet om te gooien en voor alcoholvrij te gaan. Nu inspireert ze anderen om ook voor 0.0 te kiezen.

Podcast: Yuna van den Adel over verbinden met jezelf en anderen

Yuna van den Adel is GZ psycholoog bij Viviq en heeft een eigen praktijk voor persoonlijke groei en transformatie. In de podcast deelt ze haar inzichten met betrekking op verbinding met jezelf en met anderen, zonder jezelf te verliezen.

Podcast: van slechte naar goede gewoontes

We hebben allemaal gewoontes. Maar hoe verander je die? Met Jay Borger, bio-psycholoog bij Neuro Habits, praten we in deze podcast over het ombuigen van gewoontes.

Podcast: ex-verslaafde Sander over zijn weg naar herstel

Sander Hofstaetter is ervaringsdeskundige op het gebied van verslaving. In deze podcastaflevering gaan we het aan de hand van zijn verhaal hebben over verslaving en hoe je daar als naasten mee om kan gaan.

Column - Er is niets mis met seks

Uitgezocht - Gamen: hobby of verslaving?

5 vragen - Sociale media & je zelfbeeld

Hoe herken je een verslaving? - Doe de zelftest

Gameverslaving: doe de test

Goede voornemens: hoe houd je ze vol?

Dry January, loskomen van gewoontes

Dry January in Corona-tijd

Het nut van Dry January

Dry January: hoe houd je het vol?

Dry January: zeven goede redenen om te stoppen met alcohol

Start nu met stoppen met roken!

Leg je telefoon eens weg!

Gezellige drinker of daar voorbij?

Als gamen uit de hand loopt

Gamen is leuk, ontspannend en soms zelfs leerzaam. Maar als je niet meer zonder kunt, dagen en nachten ongemerkt voorbijgaan en het gamen problematisch wordt, dan ben je waarschijnlijk verslaafd. Game over?

Hoe lukt het om je leefstijl (blijvend) te veranderen?

Aan de slag! Video: Onze verschillende niveaus van bewustzijn

Ons bewustzijn heeft meerdere niveaus en beïnvloedt grotendeels ons gedrag waardoor hardnekkige patronen soms moeilijk zijn te doorbreken. Maar dit kan wel!

Mijn verhaal: Valerie (31) was verslaafd aan pijnstillers: 'Je vindt jezelf niet meer de moeite waard'

Valerie (31) raakte verslaafd aan pijnstillers die ze van de huisarts kreeg voor haar hernia. Het duurde jaren voor ze de grip op haar leven terug had. Nu helpt ze als ervaringsdeskundige, hypnotherapeut en met psychotherapie anderen.

Zo zit dat: hoe je goede voornemens wél volhoudt

Steevast hebben mensen vooral aan het begin van het jaar goede voornemens. Denk aan afvallen, meer sporten, stoppen met roken en sparen. 80 % van die goede voornemens sneuvelt al in de eerste maand. Met deze tips gaat jou dat niet gebeuren.

Verslaafd aan drank en drugs: hoe Theo weer grip op zijn leven kreeg