Header background

Video-Bibian Mentel over positiviteit en veerkracht

09 oktober 2023

Bibian Mentel is een voorbeeld voor velen. Ze was een Nederlandse snowboardster. Ze werd zes keer Nederlands kampioen op het onderdeel halfpipe en zeven maal Nederlands kampioen snowboardcross, de laatste keer ruim een half jaar na amputatie van haar rechterbeen. Ze was drievoudig paralympisch kampioen en viervoudig para-wereldkampioen. Naast haar sportloopbaan zette ze zich in om kinderen en jongvolwassenen met een beperking aan het sporten te krijgen.  

Op 27-jarige leeftijd werd bij Bibian botkanker geconstateerd. Na een aantal operaties leek het beter te gaan met haar gezondheid. In totaal werd zij vijftien keer door symptomen van de ziekte getroffen. In maart 2021 werden uitzaaiingen in haar hersenen geconstateerd, waarvoor geen behandeling meer mogelijk was. Bibian Mentel overleed op 29 maart 2021 op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Tot haar dood bleef Bibian Mentel enorm optimistisch. "Iedere dag is weer een feestje", aldus Bibian. Ondanks alle tegenslagen, hield haar veerkracht haar op de been. In dit interview praat ze over positiviteit en veerkracht. Dat het je mag inspireren!

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.