Header background

Ik wil minder angstig zijn

Kom van die angst af! Ontdek praktische manieren om minder angstig te zijn. Krijg simpele tips om de controle terug te nemen en een rustiger, zorgelozer leven te leiden.

Ga naar thema: Mentaal fit

Laat je inspireren

Mijn verhaal: Nick kwam dichter bij zichzelf dankzij een angststoornis en helpt nu anderen met dezelfde klachten

Nick de Waard (31) ging door een diep dal met een langdurige burn-out en angstklachten. Uiteindelijk kwam hij er veel sterker uit. Nu zet hij zich als coach in om anderen met angst te helpen.

Zo zit dat: Zo test een dokter de ernst van je angst

Een dokter of andere professional kan de GAD-7 (General Anxiety Disorder-7) gebruiken. Dit is een vragenlijst om te onderzoeken of de klachten die je hebt kunnen passen bij een angststoornis en de ernst daarvan.

Mijn verhaal: Oskar over angst omarmen en jezelf beter leren kennen

Oskar (32) had tien jaar last van angstklachten. Eerst wilde hij zich zo snel mogelijk beter voelen, maar nu begrijpt hij dat het belangrijker is om te leren leven met de angst. Zijn motto is: “Met volle angst vooruit!"

Aan de slag! Online training: Sociale angst overwinnen

Ken je dat gevoel van spanning op de eerste werkdag van je nieuwe baan of de spanning voordat je op date gaat? Deze spanning is heel normaal en helpt je om beter te presteren! Maar het kan ook zijn dat je te veel van deze spanning krijgt en je leven gaat beperken, dan kan betekenen dat je sociale angst hebt. In deze training helpen we je op weg om sociale angst aan te pakken!

Mijn verhaal: Suus over overwinnen van angst

Suus heeft het gevoel dat ze met angst is geboren. Ze volgt verschillende therapieën om de oorzaak van haar paniek te achterhalen. Een podcast in samenwerking met InTalk.

Mijn verhaal: Kim (32) had last van sociale angst en zette zélf de knop om: ‘Ik wil mezelf niet meer kwellen’

Sociale angst en een vermijdende persoonlijkheidsstoornis hielden Kim de Bis jarenlang in hun greep. Tot in één keer het kwartje viel. Van een bang meisje dat contact met anderen uit de weg ging, veranderde Kim in een zelfverzekerde film- en podcastmaker.

Podcast: leer je angst overwinnen

Zo blijf je angst de baas

Angst is een emotie waar iedereen wel eens mee te maken krijgt. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat angst niet uit de hand loopt?

Welke soorten angst zijn er?

Angstklachten komen ontzettend veel voor in Nederland. Eén op de vier mensen krijgt ermee te maken in zijn of haar leven. Wat is angst eigenlijk en welke soorten angst zijn er?

Ervaringsverhaal Mijke over omgaan met angst

Mijke is al sinds kind angstig aangelegd. Tocht beheerst het haar leven niet meer. Nu helpt ze zelf anderen met angstklachten.

Zo doe ik dat - Omgaan met een angst- of dwangstoornis

Een angst- of dwangstoornis kan je leven beheersen. Soms zo erg dat je nergens anders meer mee bezig bent. Als je het kunt doorbreken, komt er weer ruimte in je hoofd en in je leven. Sharon en Mascha vertellen hier hun verhaal.

Als de alarmbel onterecht afgaat

Lees alles over angst

Angstklachten komen ontzettend veel voor in Nederland. Eén op de vier mensen krijgt ermee te maken in zijn of haar leven. In dit dossier kom je alles te weten over angst.

Van psychose naar weer jezelf zijn