Header background

Vanaf dit punt wil je het anders doen

Start vandaag!

 Hoe voel je je vandaag?

  • Slaap je goed?
  • Ontspan je voldoende?
  • Leef je zonder angsten?
  • Heb je fijne relaties?
  • Beweeg je genoeg? 

Het is normaal als je het leven soms lastig vindt. Laat je helpen met fijne tips, ervaringsverhalen en praktische oefeningen op deze website.  

Je hoeft het niet alleen te doen! 

Waarmee start jij?

Direct naar

Aan de slag! Online training: omgaan met pesten

Pesten is iets dat overal in de wereld gebeurt. Dat is altijd zo geweest en zal niet zomaar verdwijnen. Het is een ingewikkeld probleem, maar met de juiste aandacht kan het verminderd worden. Ontdek in de training hoe je omgaat met pestgedrag!

Ervaringsverhaal over rouw en verlies

Mijn verhaal: Minke over rouw na het verlies van haar ouders

Minke is 25 jaar als haar vader na een kort ziekbed overlijdt. Kort daarna wordt ook haar moeder ernstig ziek. Nu 10 jaar later, heeft rouw nog steeds een plek in haar leven, maar heeft ze nieuwe manieren gevonden om er mee om te gaan.

Donkere boomstammen met groene bladeren aan de toppen die worden beschenen door felle zonnestralen

Zo zit dat: wat de natuur voor je kan doen

Loes ten Berge volgt na haar burn-out een opleiding tot natuurcoach en nu helpt ze mensen met behulp van de natuur. Dit is hoe en waarom dat werkt.

Aan de slag! Online training: Respectvol communiceren

Geweldloze communicatie is een manier van praten die ons helpt om respectvol en begripvol met elkaar om te gaan. Zo kun je conflicten voorkomen, je relaties verbeteren en meer bereiken in het leven!

Medicijngebruik met je arts bespreekbaar maken

Zo zit dat: Medicijngebruik bespreken met je arts: tips voor een goed gesprek

Een dokter, behandelaar, arts of specialist weet raad en schrijft soms medicijnen voor om je te helpen herstellen. Weet jij wat je precies slikt? En voel jij je daar goed bij? Zo ga je het gesprek aan over je medicijngebruik.

Aan de slag! Recept voor frisse zomersalade met watermeloen

Watermeloen, het ideale ingrediënt voor een zomerse én gezonde salade voor je lunch of als bijgerecht bij de barbecue. Deze tover je zo op tafel.

Teun van den Elzen met koptelefoon op achter microfoon in podcaststudio

Podcast: Teun van den Elzen over op adem komen, weerbaarheid en vitaliteit

Teun van den Elzen is neuropsycholoog en oprichter van Wij Zijn Tijdmakers. Kim gaat met hem in gesprek over op adem komen in onze drukke samenleving.

Vrouw checkt haar sociale media terwijl ze aan de waterkant zit

Aan de slag! Social media detox: tips om te ontstressen en te verbinden

We checken onze telefoons voortdurend, scrollen door onze feeds en vergelijken onszelf met anderen. Dit kan leiden tot stress, angst en een gevoel van leegte. Een sociale media detox kan een effectieve manier zijn om hier iets aan te doen.

Mijn verhaal: Atalay en Arno over rust bewaren in stressvolle baan

Atalay en Arno werken sinds drie jaar samen. Soms gaat het er daar verhit aan toe. Maar juist door hun verschillen werkt het zo goed tussen hen. Hoe krijgen ze het voor elkaar om de rust te bewaren in een stressvolle baan?

Niels’ ervaringsverhaal over de impact van een burn-out

Mijn verhaal: Niels over de impact van zijn burn-out

Niels heeft met een drukke baan, gezin met vier kinderen en een goed sociaal leven een druk bestaan. Hij krijgt paniekklachten en belandt in een burn-out. Hij deelt over de impact daarvan op zijn leven.

Stap voor stap naar verbetering

Aan de slag! Video: Blijf gezond en kies bewust!

In deze video wordt uitgelegd hoe je gezonde gewoontes vol kunt houden, want dat is echt niet altijd makkelijk. Maar het kan wel, leer de tips en probeer ze!

Maartje Derksen in de podcaststudio

Podcast: Maartje Derksen over haar geluksgeheimen

Na jarenlang dag en nacht werken in haar eigen verloskundige praktijk, zorgen voor haar zoons én haar man die kampte met psychische problemen, gooit Maartje het roer om. Ze wordt Master in Happiness.

Getekend hoofd, controleer je gedachtes

Aan de slag! Video: Verander je mindset

Er zijn simpele oefeningen om je gedachtes en gedrag de baas te worden en te blijven. Hoe je dit doet lees je hier en zie je in de video.

moeder met kinderen hebben een gesprek met mobiele telefoon en lachen

Zo zit dat: De voordelen van digitaal contact

Er wordt vaak beweerd dat digitaal contact onpersoonlijk is, maar dat is zeker niet altijd waar. We zetten wat positieve kanten van online contacten op een rijtje.

Man en vrouw ontmoeten elkaar op straat

Antwoord op jouw vraag over contact met je buren

Leer tips over hoe je makkelijk contact maakt met je buren. Maak jij meteen kennis met je nieuwe buren of wacht je liever even af? Leer hoe je dit kunt aanpakken.

Jonge man in huiskamer voor rode gordijnen

Mijn verhaal: Jasper over omgaan met negatieve gedachten

Jasper heeft last van negatieve gedachten. Praten erover met andere jongeren blijkt een uitstekend medicijn. Luister naar zijn verhaal.

Aan de slag! Video: Hoe ons brein onze gedachtes beïnvloeden

Ons brein bepaalt grotendeels ons gedrag. Maar je mindset kan je ook bewust veranderen door kritisch te kijken naar je gedrag. Hoe je dit doet leer je hier!

Marieke van Driel over het belang van opruimen

Podcast: Marieke van Driel over de kracht van een opgeruimd huis

Of je nu worstelt met chronische rommel of gewoon wat frisse opruimtips kunt gebruiken, deze podcastaflevering met opruimcoach Marieke van Driel zit boordevol praktische tips.

8 tips om mindful te eten

Aan de slag! 8 tips om mindful te eten

Drukke dag? Dus: pizza in de oven en voor de tv opeten? Je ontspant meer als je met aandacht kookt en eet. We helpen je op weg met deze 8 tips om met meer aandacht te eten.

Kinderen gamen voor ouders is er nu een Gamewijzer

Naast Kijkwijzer is er nu ook een Gamewijzer

Roblox, Fortnite, Brawl Stars en Among us zijn namen die je als je kinderen hebt ongetwijfeld weleens aan de keukentafel hoort. Het zijn razend populaire games die door veel kinderen worden gespeeld. Om ouders meer kennis te geven over de spellen heeft Kijkwijzer de Gamewijzer gelanceerd.

Mijn verhaal: Merijn over jezelf vinden als hoogbegaafde en non-binair in de huidige samenleving

Merijn Sommer (26) helpt als zzp’er hoogbegaafde leerlingen en jongeren die worstelen met gender. ‘Ik moedig iedereen aan zichzelf te zijn.’

Aan de slag! Video: Neem een bewuste pauze voor verandering

Het is goed voor je hersenen om regelmatig een pauzemomentje in te lassen voor je mentale rust. Dit vermindert stress en zorgt ervoor dat je bewustere keuzes maakt die vaak gezonder zijn. Leer hier meer over in de video.

Moeder sport samen met kind met syndroom van down

Zo train en beweeg je thuis (met je kinderen)

Beweeg gewoon, het klinkt zo simpel, maar hoe doe je dat dan? Ik ga met je delen hoe ik dat doe als alleenstaande moeder van een zesjarige met baan in loondienst en eigen onderneming als hardloop- en leefstijlcoach.

Aan de slag! Online training: Leren vergeven

Ken je dat gevoel van pijn en verdriet nadat iemand je gekwetst heeft? Het is heel normaal om je verdrietig, boos of gefrustreerd te voelen. Je wilt natuurlijk graag verder, maar hoe doe je dat? Dat kom je in deze online training te weten!

Mijn verhaal: Nick kwam dichter bij zichzelf dankzij een angststoornis en helpt nu anderen met dezelfde klachten

Nick de Waard (31) ging door een diep dal met een langdurige burn-out en angstklachten. Uiteindelijk kwam hij er veel sterker uit. Nu zet hij zich als coach in om anderen met angst te helpen.

Over de kracht van positieve gedachten

Podcast: Marij Naarding over hoe je het vuurtje in jezelf kunt aanwakkeren

Ben je klaar om meer uit het leven te halen? In deze aflevering gaat Kim de Bis in gesprek met Marij Naarding. Met haar Aanvonk Company helpt ze mensen het vuurtje in zichzelf aan te wakkeren door een positieve mindset te ontwikkelen.

Aan de slag! Online training: onzekerheid de baas

Onzekerheid kan soms flink in de weg zitten. Je durft bijvoorbeeld geen keuzes te maken of twijfelt erg over jezelf. In deze online training pakken we onzekerheid aan en geven we handige tips en informatie om zelfvertrouwen op te bouwen!