Header background

Ik wil beter voor mijn gezin kunnen zorgen

Leer hoe je als ouder of verzorger effectiever kunt zorgen voor je gezin. Ontdek methoden om de band te versterken, communicatie te verbeteren en een ondersteunende en liefdevolle omgeving te creëren waarin iedereen kan gedijen.

Ga naar thema: Grip op dagelijks leven

Laat je inspireren

Mijn verhaal: Femma en Stefan over hun samengestelde gezin met 4 pubers

Femma Roschar en Stefan Nortier hadden nooit bedacht een groot gezien te hebben. Maar met elk kinderen uit een eerdere relatie vormen ze nu samen een druk gezin met vier pubers. Op GZ-Plein delen ze hun verhaal.

Mijn verhaal: Hoe is het om te leven met iemand met angst en dwang? Thea helpt andere naasten

Hoe ga je ermee om als je geliefde of je kind kampt met dwang of angst? Thea van Bodegravens leven stond jarenlang in dienst van de stoornissen van haar man en kind.

Zo zit dat: Leren verbinden begint in de schoolbanken

Kinderen en jongeren brengen een groot deel van hun week op school door. Door een sterke verbinding tussen leerlingen onderling en met de school kunnen leerlingen groeien en hun batterij opladen. Hoe kun je als ouder helpen?

Podcast: ontdek hoe je opvoedstress kunt verminderen

Zo zit dat: mediagebruik van kinderen, hoe ga je daar als ouder mee om?

Als ouder ben jij de belangrijkste influencer van je kind. Je kind kopieert al jouw gedrag. Dus ook je gebruik van schermen en media. Met deze tips weet je hoe je daar als ouder mee om kunt gaan.

Ouders bezorgd over mentale gezondheid kinderen: praten helpt!

70% van de ouders maakt zich zorgen over de mentale gezondheid van hun kinderen. De invloed van sociale media, pesten en de prestatiedruk. Erover praten met je kind helpt, maar hoe doe je dat?

Podcast: ouderschap en spraak-/taaluitdagingen

In deze aflevering praat podcastmaker Kim de Bis met Karin Derks, logopedist en stottertherapeut. Ze kaarten aan hoe je als ouders je kind kunt helpen bij spraak-, taal- en stotteruitdagingen.

Met meer geduld omgaan met je kinderen

Rust bewaren bij kinderfrustraties: Tips voor ouders.

Column - De loyaliteitsbril

Team - Mantelzorg

5 Vragen over het Puberbrein

Pubergedrag, anders vasthouden

Opvoeding en de onzichtbare ondertiteling van je gevoel

It’s all in the family

Naast Kijkwijzer is er nu ook een Gamewijzer

Roblox, Fortnite, Brawl Stars en Among us zijn namen die je als je kinderen hebt ongetwijfeld weleens aan de keukentafel hoort. Het zijn razend populaire games die door veel kinderen worden gespeeld. Om ouders meer kennis te geven over de spellen heeft Kijkwijzer de Gamewijzer gelanceerd.