Header background

Ik wil me meer ontspannen

Leer hoe je innerlijke rust kunt vinden te midden van de dagelijkse drukte. Ontdek praktische ontspanningstechnieken en creëer een harmonieuzere balans tussen werk en ontspanning voor een meer ontspannen en gezonder leven.

Ga naar thema: Genieten van het leven

Laat je inspireren

Feiten en cijfers over ontspanning

Wist je dat de geur van een citroen rustgevend werkt? En schrijf jij wel eens op waar je dankbaar voor bent? Ook dat werkt stressverlagend namelijk!

Mijn verhaal: Zoë (18) en Finn (14) over stress en ontspanning

Een druk sociaal leven, school en een bijbaantje kunnen bij jongeren zorgen voor stress, prestatiedruk, hoge latten en diepe dalen. Zoë (18) en Finn (14) vertellen wat zij doen om te ontspannen en stress te verminderen.

Zo zit dat: Door yoga in verbinding met jezelf

Yoga is de perfecte manier om in verbinding te komen met jezelf. Met deze simpele oefeningen van yoga instructeur Ellen Pistoor maak je er in no time een dagelijkse gewoonte van.

Dit zijn de alarmbellen die je leren dat je rust nodig hebt

Expert Jolienne Custers is behandelaar bij Viviq: ‘Helaas zie ik steeds vaker dat mensen eigenlijk geen idee hebben hoe ze kunnen ontspannen.’

Zo zit dat: Rust, reinheid en regelmaat

Waarom zijn rust, reinheid en regelmaat zo goed voor je? Lees waarom dit de succesfactoren zijn om lekkerder in je vel te zitten.

Ontspannen op je werkplek

Zo werkt je biologische klok

De kracht van - Muziek

Zo doe ik dat - Meer in contact met mijn lichaam

De kracht van - Geur

Dag van de stilte

Pluk het moment

Tips voor het trainen van mindfulness

Mediteren kun je leren

Wat is mindfulness?