Header background

Aan de slag! Oefening: vijf tips tegen stress

Marnix van Rijsewijk

09 april 2024

leestijd 5 minuten

In de rubriek Aan de slag! delen we oefeningen, work-outs en breinprikkelende trainingen waar jij meteen mee aan de slag kunt gaan. Want het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben, ook als het even wat minder gaat, is wel zo lekker toch?  

Die vervelende druk in je hoofd en onrust in je lichaam. Je hebt last van stress. Dan is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren en goed voor jezelf te zorgen, zodat de stress niet te lang aanhoudt. Hoe? Ga aan de slag met de korte training met 5 tips!

Gelukkig zijn er veel manieren om met stress om te gaan. In onze korte training gaan we dieper in op die tips die kunnen helpen om stress te verminderen en onder controle te houden. Je kan gelijk aan de slag met deze tips, en ze toepassen in jouw dagelijkse routine.

Tips tegen stress

Iedereen ervaart wel eens stress in zijn leven. Soms gaan de dingen niet zoals je het wil en moet je er hard aan trekken. Toch is het altijd goed om voor jezelf te zorgen, zodat deze tijdelijke stress geen langdurige gevolgen heeft. De tips in deze korte oefening helpen je om beter voor jezelf te zorgen en van stress af te komen!

De oefening is voor jou als je:

  • Tips wil die je direct toe kan passen
  • Beter wil leren omgaan met stress
  • Meer rust en balans in het leven wil

Stress kan je soms overvallen, maar het kan ook zijn dat het je constant bezig houdt. Dan zijn deze vijf tips misschien niet genoeg in jouw situatie om met de stress om te gaan. Mocht je meer willen weten over stress en een uitgebreidere training willen volgen, neem dan een kijkje bij deze training om stress de baas te zijn. Stress heeft ook een grote invloed op je darmen. In dit artikel vind je het effect van stress op je darmen en gaan we dieper in op het onderwerp.

Op GZ-Plein vind je deze en meer gratis trainingen die we zelf hebben ontwikkeld. Want wij vinden voorkomen belangrijker dan genezen. Door op tijd zelf de touwtjes in handen te nemen, kun je voorkomen dat je in een negatieve spiraal terechtkomt. Meer over ons lees je op deze pagina.

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Aan de slag! Online Training: Stress de baas

Ben je het zat om je gestresst te voelen? Deze gratis online training van GZ-Plein helpt jou je stress de baas te worden. Je leert meer over stress (newsflash: het is niet alleen slecht voor je) en hoe daar mee om te gaan.

Stress en de darmen