Header background

Ik wil beter met emoties om kunnen gaan

Leer hoe je emotionele veerkracht opbouwt en constructief met je gevoelens omgaat. Ontdek praktische strategieën om emoties te begrijpen, te accepteren en effectief te beheren voor een evenwichtig en veerkrachtig leven.

Ga naar thema: Genieten van het leven

Laat je inspireren

Podcast: Brechje Jeuken over de kracht van ceremonies bij afscheid

In deze aflevering van Positieve Gezondheid in jouw leven gaat onze podcastmaker Kim de Bis in gesprek met Brechje Jeuken. Zij is celebrant bij levensceremonies. Brechje helpt mensen om op een unieke en persoonlijke manier afscheid te nemen van hun dierbaren.

Baas & Beest: Marly over de verbinding met haar paard Ugineke

Waarom zijn juist paarden er zo goed uit on mensen weer in verbinding te brengen met hun binnenwereld? Orthopedagoog en paardencoach Marly van Gemert vertelt.

Mijn verhaal: Marco was niet van het huilen maar nu geeft hij mannencirkels

Vrouwencirkels zijn bekender dan mannencirkels. Volgens Marco Kool, die ze organiseert, komt dat doordat mannen vaak leven met een masker op. Volgens hem kan een mannencirkel helpen bij persoonlijke ontwikkeling. Hij deelt met ons zijn eigen ervaring.

Baas & Beest: Hoe Elizes kat Boef vreugde aan haar vaders laatste weken gaf

In de rubriek Baas & Beest delen we inspirerende en bijzondere verhalen van mensen waarbij dieren een belangrijke rol hebben gespeeld in hun leven. Dit keer het verhaal van Elize. Haar katje Boef was er niet alleen voor haarzelf in een moeilijke periode, maar ook voor haar omgeving. 

Zo zit dat: Wat als je iemand verliest waar je een band mee had?

Rouw gaat niet zozeer om wat je meemaakt, maar vooral hoe je er vervolgens mee omgaat, vindt rouwtherapeut Gertie Mooren. Zij helpt daarbij, maar vertelt ook hoe je er voor een ander kunt zijn.

Podcast: Marieke Roskam over paardencoaching

In deze aflevering verkennen we wat paardencoaching inhoudt, voor wie het is, hoe paarden kunnen helpen bij het bewust worden van patronen, het doorgronden van diepgewortelde obstakels, en hoe deze ervaring kan leiden tot blijvende verandering in je leven

Podcast: Kristin Simons over traumaverwerking

Kim de Bis gaat in gesprek met Kristin Simons, ervaringsdeskundige bij Herstel Academie Venlo. Kristin deelt haar persoonlijke reis en praktische tips om trauma te overwinnen.

Podcast: Gertie Mooren over omgaan met rouw en verlies

GZ-Plein podcastmaker Kim de Bis gaat in gesprek met rouwtherapeute Gertie Mooren. Samen praten ze over rouw en verlies. Gertie deelt inzichten en biedt praktische tips voor het omgaan met rouw en het bijstaan van naasten in moeilijke tijden.

Podcast: Huub Lomans over anders kijken naar labels

In de nieuwste aflevering van Positieve gezondheid in jouw leven, gaat Kim de Bis in gesprek met Huub Lomans, psycholoog en therapeut met een unieke benadering. Hij focust op wie jij bent achter het label of hokje waar je in zit.

Praten over je verloren dierbare

Ervaringsverhaal Jesse en Monique Omgaan met rouw en verlies

Suïcide, praat erover met elkaar

Hoogbegaafd: hoofd en hart in balans

#doeslief

‘Nee’ is ook een antwoord