Header background

Aan de slag! Video: Het recept voor een actief leven

Karlijn Allewijn

30 januari 2024

leestijd 6 minuten

In de rubriek Aan de slag! delen we oefeningen, work-outs en breinprikkelende trainingen waar jij meteen mee aan de slag kunt gaan. Want het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben, ook als het even wat minder gaat, is wel zo lekker toch?  

De komende weken nemen we je mee in de wondere wereld van onze gezondheid in de videoserie Leefstijl als medicijn. Waarom doen wij mensen wat we doen? Wat werkt wel en wat werkt niet? En waarom is een gezonde leefstijl zo belangrijk? 

Hoe kun je actiever leven?

Een actief leven is cruciaal voor je gezondheid. Gelukkig weten we nu het recept voor een gezond en actief leven. De Wereldgezondheidsorganisatie is hier duidelijk in. Toepassen van de adviezen van de WHO is belangrijk voor ons uithoudingsvermogen en om onze hart- en bloedvaten gezond te houden. Een algemeen advies is om zitten te vermijden, als je een zittende baan hebt probeer dan regelmatig even op te staan om een klein stukje te lopen.

Kijk en leer!

Ben je benieuwd naar de WHO adviezen en het recept voor een fit en sterk lijf? bekijk dan dit filmpje. 

Over de serie

Op sociale media vliegen de snelle oplossingen voor een gezonder leven je om de oren, maar trap je daar in, dan kom je al snel van een koude kermis thuis. Je leefstijl aanpassen, dat kost namelijk tijd. Het gaat, net als met leren lopen, met vallen en opstaan. Omdat er nogal wat wilde, en onjuiste theorieën rondgaan op het wijde web, wil de internationale stichting New Health* gezondheidskennis delen gebaseerd op de richtlijnen van betrouwbare organisaties zoals de Gezondheidsraad en de World Health Organisation (WHO). Want, zo stellen ze, kennis hebben en bewust zijn van een gezonde leefstijl, is de basis van een gezond leven, een langer leven en een hogere leefkwaliteit. En zo is het!

Wil je weten hoe het met jouw leefstijl is gesteld? Doe dan de gratis Leefstijlscan

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Luister50 minuten

Mijn verhaal: Joachim over opgroeien met een moeder met depressie

Vanaf zijn dertiende helpt Joachim zijn depressieve moeder. Hij zorgt voor haar en probeert haar te begrijpen. Dat zijn moeder uiteindelijk haar leven beëindigt neemt hij haar niet kwalijk. Een podcast in samenwerking met InTalk.

Lees5 minuten

5 vragen - Sociale media & je zelfbeeld