Header background

Aan de slag! Video: Hoe zet je bewegen in als medicijn?

Karlijn Allewijn

30 januari 2024

leestijd 6 minuten

In de rubriek Aan de slag! delen we oefeningen, work-outs en breinprikkelende trainingen waar jij meteen mee aan de slag kunt gaan. Want het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben, ook als het even wat minder gaat, is wel zo lekker toch?  

De komende weken nemen we je mee in de wondere wereld van onze gezondheid in de videoserie Leefstijl als medicijn. Waarom doen wij mensen wat we doen? Wat werkt wel en wat werkt niet? En waarom is een gezonde leefstijl zo belangrijk? 

Bewegen is de sleutel

Bewegen is de sleutel tot een gezond lichaam en brein. Dagelijks bewegen waaronder recreatief bewegen, maar ook conditietraining en krachttraining vermindert risico's op verschillende chronische ziekten. Hiernaast heeft het veel gezondheidseffecten, voor je lichaam en je brein. Door spieren actief te gebruiken wordt een stofje genaamd myokine uitgescheiden. Dit is een hormoonachtige stof die een grote rol speelt in onze gezondheid.

Kijk en leer!

Wil jij weten wat myokines precies doen en wat voor gezondheidsvoordelen bewegen nog meer heeft voor zowel ons lichaam als brein, kijk dan deze video! 

Over de serie

Op sociale media vliegen de snelle oplossingen voor een gezonder leven je om de oren, maar trap je daar in, dan kom je al snel van een koude kermis thuis. Je leefstijl aanpassen, dat kost namelijk tijd. Het gaat, net als met leren lopen, met vallen en opstaan. Omdat er nogal wat wilde, en onjuiste theorieën rondgaan op het wijde web, wil de internationale stichting New Health* gezondheidskennis delen gebaseerd op de richtlijnen van betrouwbare organisaties zoals de Gezondheidsraad en de World Health Organisation (WHO). Want, zo stellen ze, kennis hebben en bewust zijn van een gezonde leefstijl, is de basis van een gezond leven, een langer leven en een hogere leefkwaliteit. En zo is het!

Wil je weten hoe het met jouw leefstijl is gesteld? Doe dan de gratis Leefstijlscan

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.