Header background

Aan de slag! Video: Hoe beweeg je zo effectief mogelijk?

Karlijn Allewijn

30 januari 2024

leestijd 8 minuten

In de rubriek Aan de slag! delen we oefeningen, work-outs en breinprikkelende trainingen waar jij meteen mee aan de slag kunt gaan. Want het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben, ook als het even wat minder gaat, is wel zo lekker toch?  

De komende weken nemen we je mee in de wondere wereld van onze gezondheid in de videoserie Leefstijl als medicijn. Waarom doen wij mensen wat we doen? Wat werkt wel en wat werkt niet? En waarom is een gezonde leefstijl zo belangrijk? 

Het recept 

Elk dagdeel een actief moment (dus drie keer per dag) van minimaal 5, maar nog beter 20 minuten,  zorgt ervoor dat de vetverbranding op gang komt en het bloedglucose level daalt, wat gezondheidswinst meebrengt. Dit is het 21/7 concept. Zelfs 5 minuten extra beweging per dagdeel heeft al positieve effecten. Elke beweging telt, maar probeer naast recreatief bewegen ook 2 tot 3 keer per week aan conditietraining en krachttraining te doen. Probeer met kleine stapjes steeds wat meer te gaan bewegen, je voelt al snel een verschil.

Kijk en leer!

Kijk de video voor meer informatie en beweegtips.

Over de serie

Op sociale media vliegen de snelle oplossingen voor een gezonder leven je om de oren, maar trap je daar in, dan kom je al snel van een koude kermis thuis. Je leefstijl aanpassen, dat kost namelijk tijd. Het gaat, net als met leren lopen, met vallen en opstaan. Omdat er nogal wat wilde, en onjuiste theorieën rondgaan op het wijde web, wil de internationale stichting New Health* gezondheidskennis delen gebaseerd op de richtlijnen van betrouwbare organisaties zoals de Gezondheidsraad en de World Health Organisation (WHO). Want, zo stellen ze, kennis hebben en bewust zijn van een gezonde leefstijl, is de basis van een gezond leven, een langer leven en een hogere leefkwaliteit. En zo is het!

Wil je weten hoe het met jouw leefstijl is gesteld? Doe dan de gratis Leefstijlscan

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.