Header background

Tip van de redactie: 'Stukje van mij' - Meau

Pleun Cornelis

08 februari 2024

leestijd 6 minuten

Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke vakanties, een inspirerend boek, een geweldige activiteit of een tongstrelende maaltijd, in Tip van de redactie delen wij onze favorieten. Met deze keer tips voor een mooi nummer. 

 

Ik gaf je een stukje, een stukje van mij
Je zou het bewaren, maar maakte het kwijt

 

15% van de jongeren doet weleens aan sexting. In een vlaag van verliefdheid kunnen jongeren misschien worden verleid tot het sturen van foto's. Helaas krijgt een groot deel daarna te maken met het ongewenst doorsturen van deze foto's of filmpjes. Het gevolg is schaamte, sombere gevoelens, gepest worden en eenzaamheid. Degene die de foto of het filmpje heeft gemaakt is niet schuldig. Degenen die het doorsturen wel. 

Singer-songwriter Meau schreef hier een liedje over. Op basis van de ervaringen rondom ongewenste doorgestuurde intieme beelden van haar Instagram-volgers. Hiermee wil ze bewustzijn creëren dat we respectvol met persoonlijke beelden van anderen moeten omgaan. 

Het is belangrijk om hier met je kinderen over te praten. Het is een lastig en gevoelig onderwerp. De video van Meau kan helpen bij het starten van een mooi gesprek. Wil je graag meer weten over telefoongebruik bij kinderen? Lees er meer over in dit artikel

 

 

 

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.