Header background

Ik wil leren omgaan met pesten

Ontdek effectieve manieren om pesten aan te pakken en jezelf te beschermen. Verken strategieën om pestgedrag te herkennen, assertief te reageren en hulpbronnen te vinden voor ondersteuning. Leer hoe je je zelfvertrouwen kunt versterken.

Ga naar thema: Contact met anderen

Laat je inspireren

Antwoord op jouw vraag over pesten

Heb jij wel eens ervaring gehad met pestgedrag op de werkvloer? Dit kan iedereen overkomen en komt helaas regelmatig voor. Onze expert geeft hier tips voor over hoe hiermee om te gaan.

Podcast: Cindy Wijman over pesten en gepest worden

Cindy Wijman werd als kind gepest en kampt ruim 25 jaar met de gevolgen. Nu helpt ze pestslachtoffers door ze te coachen op onder andere zelfvertrouwen. In de podcast gaat ze in gesprek met Kim over zelfvertrouwen, assertiviteit en omgaan met pesten.

Tip van de redactie: 'Stukje van mij' - Meau

Op basis van de ervaringen rondom ongewenste doorgestuurde intieme beelden van Instagram-volgers schreef zangeres Meau hier een nummer over. Hiermee wil ze bewustzijn creëren dat we respectvol met persoonlijke beelden van anderen moeten omgaan.

Mijn verhaal: Ingrid over pesten op het werk

In samenwerking met InTalk luisteren we naar het verhaal van Ingrid over pesten op het werk.

Mijn verhaal: Cindy werd gepest en helpt nu zelf pestslachtoffers

Cindy Wijman (39) werd als kind gepest. Nu helpt ze zelf pestslachtoffers met coachtrajecten: 'Ik gun het iedereen dat ze hun trauma echt verwerken.'

Pesten: voorbij de schaamte

Pesten: je bent niet alleen

Wat zijn de gevolgen van pesten, waarom pesten we eigenlijk, en wat kan je er tegen doen?