Header background

Ik wil me niet zo alleen voelen

Leer hoe je eenzaamheid kunt verminderen en je verbonden kunt voelen door nieuwe sociale verbindingen te maken en ondersteunende relaties op te bouwen. Ontdek praktische tips om een gevoel van verbondenheid te cultiveren en te genieten van gezelschap.

Ga naar thema: Contact met anderen

Laat je inspireren

Baas & Beest: Heidi verloor haar vader, maar vond troost bij hond Toebes

In de rubriek Baas & Beest delen we inspirerende en bijzondere verhalen van mensen waarbij dieren een belangrijke rol hebben gespeeld in hun leven. Dit keer het verhaal van Heidi. De bijzondere band met haar vader laat een groot gat achter. Hond Toebes helpt haar dit gat te vullen.

Antwoord op 5 vragen over eenzaamheid

In deze rubriek beantwoorden onze experts een aantal vragen. Dit zijn vragen over onderwerpen die bijna iedereen wel zal herkennen. Deze keer geven onze GZ-psychologen Nelleke en Floor antwoord op 5 vragen over eenzaamheid.  

Wat is eenzaamheid?

Eenzaamheid wordt nog vaak gezien als een probleem dat vooral bestaat onder ouderen of alleenstaanden, maar dit is niet alleen wat eenzaamheid is. Ook onder jongeren en jongvolwassenen is er veel sprake van eenzaamheid.

Praten over je verloren dierbare

Wel eens eenzaam? Dan ben je niet de enige

5 tips om eenzaamheid tijdens de feestdagen te verminderen

Diners, borrels en feestjes, het klinkt leuk maar misschien vind je het juist wel verschrikkelijk. De feestdagen zijn dagen van licht, warmte en samenhorigheid, maar misschien juist ook wel dagen van donker, kou en eenzaamheid.

Wat is - Het lege nest syndroom

Iedereen verdient een maatje

Je Bent Niet Alleen de Podcast