Header background

Aan de slag! Oefening: vrienden maken

Marnix van Rijsewijk

22 april 2024

leestijd 5 minuten

In de rubriek Aan de slag! delen we oefeningen, work-outs en breinprikkelende trainingen waar jij meteen mee aan de slag kunt gaan. Want het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben, ook als het even wat minder gaat, is wel zo lekker toch? 

Het is normaal dat het soms lastig kan zijn om nieuwe vriendschappen te sluiten, vooral als je bijvoorbeeld verhuisd bent of een nieuwe levensfase ingaat. Gelukkig zijn er makkelijke en effectieve manieren om nieuwe mensen te leren kennen en relaties op te bouwen. Deze oefening helpt je op weg!

Vrienden maken

'Samen sta je sterker dan alleen' en dat geldt ook voor je eigen gezondheid. Vriendschappen zijn namelijk ontzettend belangrijk in ons leven. Ze zorgen niet alleen voor gezelligheid en steun, maar hebben ook een positieve invloed op onze gezondheid en ons geluk! In onze training delen we onder andere praktische tips en inzichten om je te helpen bij het maken van sterke vriendschappen. Of je nu op zoek bent naar nieuwe vrienden in je buurt of op het werk, in de oefening bieden we je de tips en ondersteuning die je in kunt zetten in je dagelijkse leven om een (nieuwe) connectie op te bouwen.

Deze training is voor jou als je:

  • Nieuwe vrienden wil maken
  • Wil weten welke positieve invloed vriendschappen hebben
  • Vriendschappen wil onderhouden

Als je (inmiddels) vriendschappen hebt opgebouwd, ervaar je vanzelf de voordelen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vriendschappen direct invloed hebben op ons kwaliteit van leven. In de blog ‘Vriendschap maakt gelukkig! Dit is waarom’ gaan we dieper in op de voordelen die vriendschappen met zich meebrengen. Wil je meer weten over de positieve effecten van goede vriendschappen? Lees dan het artikel 'waarom goede vrienden je gezond houden'!

Op GZ-Plein vind je deze en meer gratis trainingen die we zelf hebben ontwikkeld. Want wij vinden voorkomen belangrijker dan genezen. Door op tijd zelf de touwtjes in handen te nemen, kun je voorkomen dat je in een negatieve spiraal terecht komt. Meer over ons lees je op de over ons pagina.

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.

Overige artikelen

Zo zit dat: waarom goede vrienden je gezond houden

Wist je dat jouw vriendschappen invloed hebben op hoe je je voelt? Wanneer je vrienden hebt bij wie je je fijn voelt en met wie je alles kunt bespreken, helpt dit bij een goede gezondheid. Maar hoe werkt dit precies?

Vriendschap maakt gelukkig! Dit is waarom

Vriendschappen zijn niet alleen leuk, ze dragen ook nog eens bij aan jouw geluk. Vriendschapsexpert Beate Volker legt uit waarom.