Header background

Antwoord op jouw vraag over contact met je buren

Mirre Balke

31 mei 2024

Eén van onze experts beantwoordt jouw vraag rondom onderwerpen waar je in je leven mee te maken hebt. Zit je ergens mee? Aarzel niet om hierover een vraag te stellen, vaak ben je niet de enige die meer wil weten over een bepaald onderwerp. Stuur je vraag naar contentclub@gz-plein.nl, het antwoord vind je dan op onze site; onder de titel “Antwoord op jouw vraag…”  

Deze keer stelt Stefano (31) uit Wezep een vraag aan GZ-Plein psycholoog Mirre Balke: Ik ben net verhuisd naar een nieuwe woonplaats. Hoe krijg ik contact met mijn buren?
Man en vrouw ontmoeten elkaar op straat
FotoWayhomestudio | Freepik

Mirre: Bel aan! Zeker als je ergens nieuw komt, is het alleen maar heel logisch dat je even aanbelt bij je buren om jezelf voor te stellen. Doe het in de eerste dagen of weken. Wacht je langer dan is het natuurlijke moment eigenlijk voorbij en wordt het misschien lastiger. Het hoeft maar een kort praatje te zijn. Dat maakt een volgend contact gewoon veel gemakkelijker als je elkaar tegenkomt op straat, de tuin of het trappenhuis. Tip: als je nog wat moet klussen of boren op je nieuwe plek: geef je buren een klein cadeautje. Een zakje koekjes of chocolaatjes kan de overlast verzachten die het veroorzaakt. Als ze je kennen, raken ze niet zo snel geïrriteerd door jouw lawaai.  

Meer lezen?

Hoe sneller en vaker je een praatje aanknoopt, hoe makkelijker het wordt. Misschien houd je er wel een vriendschap aan over, en dat maakt gelukkig

Meer tips om goed voor jezelf te zorgen?

Vul je e-mailadres in en ontvang van GZ-Plein inspiratie voor een gezond en fit leven.