Header background

Ik wil makkelijker met anderen omgaan

Ontdek hoe je beter met anderen kunt omgaan door positieve communicatie en constructieve relaties. Leer effectieve strategieën en praktische tips om conflicten op een gezonde manier op te lossen en empathie te vergroten voor duurzame verbindingen.

Ga naar thema: Contact met anderen

Laat je inspireren

Aan de slag! Online training: Respectvol communiceren

Geweldloze communicatie is een manier van praten die ons helpt om respectvol en begripvol met elkaar om te gaan. Zo kun je conflicten voorkomen, je relaties verbeteren en meer bereiken in het leven!

Zo zit dat: De voordelen van digitaal contact

Er wordt vaak beweerd dat digitaal contact onpersoonlijk is, maar dat is zeker niet altijd waar. We zetten wat positieve kanten van online contacten op een rijtje.

Antwoord op jouw vraag over contact met je buren

Leer tips over hoe je makkelijk contact maakt met je buren. Maak jij meteen kennis met je nieuwe buren of wacht je liever even af? Leer hoe je dit kunt aanpakken.

Mijn verhaal: 3 collega's over verschil in breinen op de werkvloer

Steeds meer bedrijven hebben aandacht voor diversiteit op de werkvloer. Hightechbedrijf ASML doet er nog een schepje bovenop en kijkt ook naar variatie op breinniveau en kiest bewust voor medewerkers met bijvoorbeeld autisme of ADHD. Lees het verhaal.

Aan de slag! Oefening: vrienden maken

Wist je dat vrienden ontzettend belangrijk voor ons geluk en gezondheid zijn? In deze korte oefening vind je tips en tricks om nieuwe vrienden te maken!

Podcast: Yuna van den Adel over verbinden met jezelf en anderen

Yuna van den Adel is GZ psycholoog bij Viviq en heeft een eigen praktijk voor persoonlijke groei en transformatie. In de podcast deelt ze haar inzichten met betrekking op verbinding met jezelf en met anderen, zonder jezelf te verliezen.

Aan de slag! Online Training: Hoe ga je om met een partner met een burn-out?

Omgaan met een partner met een burn-out kan lastig zijn. Deze online training van GZ-Plein biedt jou handvatten aan om goed voor je partner en jezelf te zorgen.

Feiten en cijfers over verbinding

Verbinding met andere mensen draagt bij aan je mentale en je fysieke gezondheid. Het vermindert stress en je krijgt het gevoel dat je er toe doet.

Aan de slag! Video: Erik Scherder over het effect van een compliment

Ken je dat gevoel als je een compliment krijgt? De zon gaat schijnen, je krijgt misschien rode wangen of een kriebel in je buik. Een compliment geven is minstens zo leuk. Zeker als je weet wat het effect is. Erik Scherder legt dat in deze video uit.

Podcast: Huub Lomans over relatiestress

Podcastmaker Kim de Bis heeft het met (relatie)psycholoog Huub Lomans over relatiestress. Ze bespreken hoe het ontstaat, hoe je het voorkomt en hoe je elkaar weer vindt.

Meer verbinding dankzij sociale media

Column: Jan Geurtz over bindingsangst

Jan Geurtz is meditatietrainer, geeft les in spiritualiteit en heeft 10 boeken geschreven over spiritualiteit waaronder zijn bestseller “Verslaafd aan liefde”. Voor dit magazine met als thema verbinding vroegen we Jan Geurtz naar bindingsangst.

Heb je weleens te maken met conflict? Lees hier over Geweldloze Communicatie

Bloot door de jaren heen

Relatie - Laten voelen dat je elkaar leuk vindt

In Therapie - Samen in therapie om je relatie te verbeteren

Uitgezocht - De wet van aantrekkingskracht

Thuis - Pleegzorg

De kracht van - Knuffelen

Praten lucht op

Mantelzorg

Maak een praatje met je buren

Hoe goed luister jij?

Ervaringsverhaal: Trinity over de Jeugdzorg

Moederdag: waar komt het vandaan?

De dag van empathie

Ben je ongesteld ofzo?

Autisme in de liefde

Als je dierbare iets ingrijpends meemaakt

Zo zorg je voor een gezellig kerstdiner

Dit doet je huisdier voor jou

Als je een hond, kat of ander huisdier hebt, dan weet je dat zo’n maatje heel veel vreugde en gezelligheid brengt. Maar wist je dat er nog veel meer positieve gevolgen zijn? Dit zegt de wetenschap erover.

De meest bijzondere sessies van psychologen

Taboes doorbreken met het bordspel, Leven Seks Drugs

Het gouden randje van autisme