Header background

Contact met anderen

Een kopje koffie drinken met je buurvrouw, zorgen voor je moeder, afspreken met vrienden. Contact met anderen vergoot jouw eigen geluk. Maar het is niet altijd makkelijk.

Waar verlang jij op dit moment het meest naar? 

Of ga meteen aan de slag met een van de volgende artikelen

Mijn verhaal: Atalay en Arno over rust bewaren in stressvolle baan

Atalay en Arno werken sinds drie jaar samen. Soms gaat het er daar verhit aan toe. Maar juist door hun verschillen werkt het zo goed tussen hen. Hoe krijgen ze het voor elkaar om de rust te bewaren in een stressvolle baan?

Zo zit dat: De voordelen van digitaal contact

Er wordt vaak beweerd dat digitaal contact onpersoonlijk is, maar dat is zeker niet altijd waar. We zetten wat positieve kanten van online contacten op een rijtje.

Antwoord op jouw vraag over contact met je buren

Leer tips over hoe je makkelijk contact maakt met je buren. Maak jij meteen kennis met je nieuwe buren of wacht je liever even af? Leer hoe je dit kunt aanpakken.

Mijn verhaal: 3 collega's over verschil in breinen op de werkvloer

Steeds meer bedrijven hebben aandacht voor diversiteit op de werkvloer. Hightechbedrijf ASML doet er nog een schepje bovenop en kijkt ook naar variatie op breinniveau en kiest bewust voor medewerkers met bijvoorbeeld autisme of ADHD. Lees het verhaal.

Podcast: Huub Lomans over relatiestress

Podcastmaker Kim de Bis heeft het met (relatie)psycholoog Huub Lomans over relatiestress. Ze bespreken hoe het ontstaat, hoe je het voorkomt en hoe je elkaar weer vindt.

Aan de slag! Online training: Grenzen aangeven

Ben je vaak bezig met het blij maken van anderen en vergeet je daarbij je eigen behoeftes? Het is belangrijk voor je gezondheid om voor jezelf op te komen. In deze training vind je tips om je eigen grenzen te respecteren en je zelfvertrouwen te vergroten

Antwoord op jouw vraag over pesten

Heb jij wel eens ervaring gehad met pestgedrag op de werkvloer? Dit kan iedereen overkomen en komt helaas regelmatig voor. Onze expert geeft hier tips voor over hoe hiermee om te gaan.

Aan de slag! Oefening: vrienden maken

Wist je dat vrienden ontzettend belangrijk voor ons geluk en gezondheid zijn? In deze korte oefening vind je tips en tricks om nieuwe vrienden te maken!

Baas & Beest: Heidi verloor haar vader, maar vond troost bij hond Toebes

In de rubriek Baas & Beest delen we inspirerende en bijzondere verhalen van mensen waarbij dieren een belangrijke rol hebben gespeeld in hun leven. Dit keer het verhaal van Heidi. De bijzondere band met haar vader laat een groot gat achter. Hond Toebes helpt haar dit gat te vullen.

Aan de slag! Online Training: Hoe ga je om met een partner met een burn-out?

Omgaan met een partner met een burn-out kan lastig zijn. Deze online training van GZ-Plein biedt jou handvatten aan om goed voor je partner en jezelf te zorgen.

Podcast: Yuna van den Adel over verbinden met jezelf en anderen

Yuna van den Adel is GZ psycholoog bij Viviq en heeft een eigen praktijk voor persoonlijke groei en transformatie. In de podcast deelt ze haar inzichten met betrekking op verbinding met jezelf en met anderen, zonder jezelf te verliezen.

Feiten en cijfers over verbinding

Verbinding met andere mensen draagt bij aan je mentale en je fysieke gezondheid. Het vermindert stress en je krijgt het gevoel dat je er toe doet.

Aan de slag! Video: Erik Scherder over het effect van een compliment

Ken je dat gevoel als je een compliment krijgt? De zon gaat schijnen, je krijgt misschien rode wangen of een kriebel in je buik. Een compliment geven is minstens zo leuk. Zeker als je weet wat het effect is. Erik Scherder legt dat in deze video uit.

Podcast: Cindy Wijman over pesten en gepest worden

Cindy Wijman werd als kind gepest en kampt ruim 25 jaar met de gevolgen. Nu helpt ze pestslachtoffers door ze te coachen op onder andere zelfvertrouwen. In de podcast gaat ze in gesprek met Kim over zelfvertrouwen, assertiviteit en omgaan met pesten.

Mijn verhaal: Femma en Stefan over hun samengestelde gezin met 4 pubers

Femma Roschar en Stefan Nortier hadden nooit bedacht een groot gezien te hebben. Maar met elk kinderen uit een eerdere relatie vormen ze nu samen een druk gezin met vier pubers. Op GZ-Plein delen ze hun verhaal.

Tip van de redactie: 'Stukje van mij' - Meau

Op basis van de ervaringen rondom ongewenste doorgestuurde intieme beelden van Instagram-volgers schreef zangeres Meau hier een nummer over. Hiermee wil ze bewustzijn creëren dat we respectvol met persoonlijke beelden van anderen moeten omgaan.

Mijn verhaal: Ingrid over pesten op het werk

In samenwerking met InTalk luisteren we naar het verhaal van Ingrid over pesten op het werk.

Mijn verhaal: Joachim over opgroeien met een moeder met depressie

Vanaf zijn dertiende helpt Joachim zijn depressieve moeder. Hij zorgt voor haar en probeert haar te begrijpen. Dat zijn moeder uiteindelijk haar leven beëindigt neemt hij haar niet kwalijk. Een podcast in samenwerking met InTalk.

Mijn verhaal: Hoe is het om te leven met iemand met angst en dwang? Thea helpt andere naasten

Hoe ga je ermee om als je geliefde of je kind kampt met dwang of angst? Thea van Bodegravens leven stond jarenlang in dienst van de stoornissen van haar man en kind.

Column: Jan Geurtz over bindingsangst

Jan Geurtz is meditatietrainer, geeft les in spiritualiteit en heeft 10 boeken geschreven over spiritualiteit waaronder zijn bestseller “Verslaafd aan liefde”. Voor dit magazine met als thema verbinding vroegen we Jan Geurtz naar bindingsangst.

Zo zit dat: een vriendschap verbreken

Niet iedere vriend blijft je hele leven bij je passen. Sommige vriendschappen verwateren, maar hoe verbreek je de vriendschap netjes?

Ervaringsverhaal Jesse en Monique Omgaan met rouw en verlies

Zo zit dat: mediagebruik van kinderen, hoe ga je daar als ouder mee om?

Als ouder ben jij de belangrijkste influencer van je kind. Je kind kopieert al jouw gedrag. Dus ook je gebruik van schermen en media. Met deze tips weet je hoe je daar als ouder mee om kunt gaan.

Praten over je verloren dierbare

Podcast: ex-verslaafde Sander over zijn weg naar herstel

Sander Hofstaetter is ervaringsdeskundige op het gebied van verslaving. In deze podcastaflevering gaan we het aan de hand van zijn verhaal hebben over verslaving en hoe je daar als naasten mee om kan gaan.

Meer verbinding dankzij sociale media

Zo doe ik dat - Praten over seks met je puber

5 vragen over grensoverschrijdend gedrag

Heb je weleens te maken met conflict? Lees hier over Geweldloze Communicatie

Hoe praat je met je kinderen over seks? - Tips van een expert

Bloot door de jaren heen

Relatie - Laten voelen dat je elkaar leuk vindt

In Therapie - Samen in therapie om je relatie te verbeteren

Uitgezocht - De wet van aantrekkingskracht

Thuis - Pleegzorg

De kracht van - Knuffelen

Praten lucht op

Mantelzorg

Maak een praatje met je buren

Hoe goed luister jij?

Ervaringsverhaal: Trinity over de Jeugdzorg

Moederdag: waar komt het vandaan?

De dag van empathie

Ben je ongesteld ofzo?

Autisme in de liefde

Als je dierbare iets ingrijpends meemaakt

Zo zorg je voor een gezellig kerstdiner

Wat is - Het lege nest syndroom

Dit doet je huisdier voor jou

Als je een hond, kat of ander huisdier hebt, dan weet je dat zo’n maatje heel veel vreugde en gezelligheid brengt. Maar wist je dat er nog veel meer positieve gevolgen zijn? Dit zegt de wetenschap erover.

Antwoord op 5 vragen over eenzaamheid

In deze rubriek beantwoorden onze experts een aantal vragen. Dit zijn vragen over onderwerpen die bijna iedereen wel zal herkennen. Deze keer geven onze GZ-psychologen Nelleke en Floor antwoord op 5 vragen over eenzaamheid.  

3 vragen aan: GZ-Plein psycholoog Mirre

In deze rubriek beantwoordt één van onze experts een aantal vragen. Dit zijn vragen over onderwerpen die bijna iedereen wel zal herkennen. Heb je zelf vragen over hoe je met meer energie in het leven kunt staan? Stel ze aan onze experts!

Zo zit dat: waarom goede vrienden je gezond houden

Wist je dat jouw vriendschappen invloed hebben op hoe je je voelt? Wanneer je vrienden hebt bij wie je je fijn voelt en met wie je alles kunt bespreken, helpt dit bij een goede gezondheid. Maar hoe werkt dit precies?

“En toen zat ik ineens thuis met een burn-out”

Vriendschap maakt gelukkig! Dit is waarom

Vriendschappen zijn niet alleen leuk, ze dragen ook nog eens bij aan jouw geluk. Vriendschapsexpert Beate Volker legt uit waarom.

Mijn verhaal: Cindy werd gepest en helpt nu zelf pestslachtoffers

Cindy Wijman (39) werd als kind gepest. Nu helpt ze zelf pestslachtoffers met coachtrajecten: 'Ik gun het iedereen dat ze hun trauma echt verwerken.'

Wat is eenzaamheid?

Eenzaamheid wordt nog vaak gezien als een probleem dat vooral bestaat onder ouderen of alleenstaanden, maar dit is niet alleen wat eenzaamheid is. Ook onder jongeren en jongvolwassenen is er veel sprake van eenzaamheid.

Wat is assertiviteit en hoe vergroot je het? - Tips van een expert

Wat zijn vrouwencirkels en hoe kunnen ze je helpen?

Steeds meer vrouwen doen mee aan een vrouwencirkel. Wat is het precies en wat kan het voor jou doen?

Waarom rust er nog een taboe op mentaal ziek zijn?

Ondanks dat er een heleboel initiatieven zijn om het taboe rondom mentaal ziek zijn te doorbreken, wordt er nog steeds niet veel over gepraat. Bijna iedereen zit toch wel eens niet lekker in z'n vel? Waarom praten we daar dan niet open over?

5 vragen over grensoverschrijdend gedrag

Opkomen voor jezelf

De geestelijk verzorger: ondersteuner bij levensvragen en zingeving

Iedereen verdient een maatje

Zo zit dat: Wat is zingeving?

Zingeving is een term die vaak gebruikt wordt. Het draagt bij aan een gelukkig leven. Maar wat betekent het eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk?

Vriendschap: luister naar elkaar!

Kennis of vriend – wat is het verschil?

Roze Zaterdag

Praten over je verloren dierbare

Pesten: voorbij de schaamte

Nieuwe vrienden maken, zo doe je dat!

Pesten: je bent niet alleen

Wat zijn de gevolgen van pesten, waarom pesten we eigenlijk, en wat kan je er tegen doen?

Zo bewaak je je grenzen beter

Wel eens eenzaam? Dan ben je niet de enige

Hulp vragen is een teken van kracht

Kim was koopverslaafd en zocht hulp

5 tips om eenzaamheid tijdens de feestdagen te verminderen

Diners, borrels en feestjes, het klinkt leuk maar misschien vind je het juist wel verschrikkelijk. De feestdagen zijn dagen van licht, warmte en samenhorigheid, maar misschien juist ook wel dagen van donker, kou en eenzaamheid.

De meest bijzondere sessies van psychologen

Taboes doorbreken met het bordspel, Leven Seks Drugs

Het gouden randje van autisme

Word vrijwilliger!

Je Bent Niet Alleen de Podcast