Header background

Eenzame feestdagen

Diners, borrels en feestjes, het klinkt leuk maar misschien vind je het juist wel verschrikkelijk. De feestdagen zijn dagen van licht, warmte en samenhorigheid, maar misschien juist ook wel dagen van donker, kou en eenzaamheid.

verwachtingen 

Tijdens de feestdagen liggen samenhorigheid en eenzaamheid dichtbij elkaar. De verwachtingen rond deze dagen liggen hoog, het moet gezellig en leuk zijn en is dat niet het geval dan kun je je ineens erg eenzaam voelen. Dit fenomeen is eigenlijk heel erg normaal, namelijk één op de vier Nederlanders voelt zich tijdens de feestdagen eenzaam.  

De moderne tijd 

Deze moderne tijd met sociaal media en reclames maakt het ons ook niet makkelijk. Of je het nou wilt of niet, je ziet beelden en je hoort geluiden van mensen die het gezellig lijken te hebben. Het is moeilijk om je hiervoor af te schermen. Misschien helpt het om te bedenken dat het maar beelden en geluiden zijn, we weten nog helemaal niet wat er precies speelt bij deze mensen, misschien voelen ze zicht wel net zo eenzaam als jij je op dat moment voelt.

Omarmen 

Relativeren is makkelijker gezegd dan gedaan. Waarschijnlijk is er erg veel informatie te vinden over hoe je om kan gaan met deze eenzaamheid. Tips en tricks die je helpen om je minder eenzaam te voelen. Is dit de oplossing? Misschien moeten we de eenzaamheid omarmen. Je bent niet alleen, er zijn heel erg veel mensen om je heen die hetzelfde voelen als jij.

Je bent niet alleen 

Het is menselijk, het is niet gek, het is zelfs heel normaal! Zet alle sociaal media even aan de kant, blijf dichtbij jezelf en wie weet kom jij de feestdagen heel goed door dit jaar!


Bron: ervaringen
Auteur: Karlijn Allewijn
December 2022